Χρονόμετρο

  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: «Τρέχουμε όλοι μαζί για την ΠΝΟΗ»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πόλη της Καβάλας θα φιλοξενήσει τους αγώνες «Βίκος Street Relays», αποτελώντας τον δεύτερο σταθμό για το 2017, με τους δρομείς να συγκεντρώνονται στην παραλία Καβάλας την Κυριακή 23 Απριλίου και να τρέχουν για καλό σκοπό, την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «ΠΝΟΗ» που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού και της οικογένειας.

  Θα πραγματοποιηθούν αγώνες σκυταλοδρομίας 4Χ50, 4Χ100, 4Χ2500, 2Χ5000μ. και ατομικός αγώνας τρεξίματος 10χλμ.. Η έναρξη ορίζεται για τις 11.30 το πρωί και η λήξη των αγώνων στις 2 το μεσημέρι. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο ΟΚΑ Καβάλας και το σωματείο «ΕΡΜΗΣ», ενώ το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 3 ή 5 ευρώ ανά άτομο για τους δρομείς, που εντάσσονται σε ομάδες και 8 ευρώ για όσους τρέξουν στον αγώνα των 10χλμ.

  Για τις εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα hermes-events.org.

  Για το «Βίκος Street Relays Καβάλα 2017», οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

  Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, επισήμανε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα η Π.Ε. Καβάλας με χαρά συμμετέχουν, υποστηρίζοντας τη διοργάνωση στην πόλη μας, προσθέτοντας πως «πρέπει να επαναλάβουμε τα καλά λόγια που είπαμε για την πρώτη διοργάνωση που έγινε πέρσι στην παραλία και αποτέλεσε ένα γεγονός που είχε αθλητική και ανθρωπιστική διάσταση ενώ παράλληλα αναδείξαμε και πάλι τον εθελοντισμό ως ένα στοιχείο της Καβάλας» και κατέληξε, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν μαζικό παρόν, στηρίζοντας τη διοργάνωση και κατ’ επέκταση την «ΠΝΟΗ».

   

  «Σανίδα στήριξης ο εθελοντισμός»

  Από τη μεριά του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Γιώργος Φιλοσογλου, δήλωσε πως ο Δήμος Καβάλας είναι αρωγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και υποστηρίζει υλικοτεχνικά τη διοργάνωση και πρόσθεσε ότι το «Βίκος Street Relays Καβάλα 2017» έχει «τετραπλή διάσταση, αφού μέσω αυτού του αγώνα προάγεται το αθλητικό κομμάτι, το οποίο η Καβάλα θέλει να στηρίζει. Το δεύτερο είναι το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το τρίτο κομμάτι είναι της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, με τους δημότες να στέκονται σε πολύ μεγάλο επίπεδο και το τέταρτο και το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι το στοιχείο του εθελοντισμού που ανεβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Βρίσκουμε μια σανίδα στήριξης σε αυτό το κομμάτι»

  Η πρόεδρος του συλλόγου ΟΚΑΚ, Κατερίνα Δράκου, ανέφερε πως όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο ΟΚΑΚ αγκαλιάζει το «Βίκος Street Relays Καβάλα 2017», συμπληρώνοντας: το «Ως εκπρόσωποι του κλασσικού αθλητισμού έχουμε ένα παραπάνω λόγο να υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις. Είναι το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού, αυτό που θα επιδείξουμε όλοι μας την Κυριακή. Θα τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα, όχι απαραίτητα για να κερδίσουμε, αλλά και για να βοηθήσουμε ένα σωματείο που κάνει πολύ σημαντική δουλειά στην πόλη μας. Θα τρέξουμε για να αποδείξουμε ότι τη Καβάλα είναι φίλαθλη και ότι ο εθελοντισμός της είναι σε υψηλό επίπεδο».

  Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Εξαιρετικά Διακεκριμένων Αθλητών, ο προπονητής kick boxing, Παναγιώτης Καρανικολής, είπε ότι «για δεύτερη φορά ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα και θα τρέξουμε για την “ΠΝΟΗ”. Καλώ όλους τους συλλόγους του νομού Καβάλας να συμμετέχουν, για να συνδράμουμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Παράλληλα, με τη σχολή μου θα συμμετέχουμε ακόμη και με πολύ μικρά παιδάκια».

  Τέλος, από την πλευρά της, η πρόεδρος της το «ΠΝΟΗΣ», Ιωάννα Χατζηβαρύτη, «ευχαρίστησε την εταιρεία «Βίκος» και τον Λευτέρη Πλακίδα, που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των «Βίκος Street Relays», αλλά και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης. «Είναι πολύ σημαντικό να τρέχουμε όλοι μαζί και όχι ο καθένας για τον εαυτό του. Τα έσοδα θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό να επεκτείνουμε το έργο μας, που αφορά στην υποστήριξη της Καβαλιώτικης οικογένειας. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που θα στηρίξει τη διοργάνωση».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.