Χρονόμετρο

  Ξεχνάμε το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αφοπλιστική δήλωση Π. Καμμένου στο debate της Τετάρτης για παραχώρηση με νόμο των παλιών στρατοπέδων προς αξιοποίηση και επενδύσεις

   

  Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί και αφορά και την Καβάλα με τα στρατόπεδά της, προχώρησε στο debate της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι με νόμο παραχωρείται προς αξιοποίηση η ακίνητη περιουσία του υπουργείου για την προσέλκυση επενδύσεων.

  Βάσει των λεγομένων του Π. Καμμένου είναι άγνωστο αν ο Δήμος Καβάλας θα καταφέρει να διεκδικήσει έστω και μέρος από το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Η δήλωση Καμμένου αναφέρει τα εξής: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η βαριά φορολόγηση κι αυτή που προέκυψε από τα Μνημόνια, σταματάει την ανάπτυξη. Όσο πιο μικρή είναι η φορολόγηση, ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερα τα έσοδα του κράτους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουν στην ιδιωτική οικονομία και τα κίνητρα της χαμηλής φορολόγησης. Ως Υπουργός Άμυνας, τα 34 δισεκατομμύρια πλούτου των ταμείων της Εθνικής Άμυνας, όπως οι παραλίες της Αίγινας, της Ρόδου, τα παλιά στρατόπεδα, με νόμο τα προσφέρουμε για ενοικίαση για 50 ή 100 χρόνια και 5% της αντικειμενικής αξίας τον χρόνο, ώστε να γίνουν εκεί επενδύσεις. Σ’ αυτές τις επενδύσεις πρέπει να υπάρχουν μηδενικοί φορολογικοί συντελεστές, ώστε να φέρουμε πίσω τα 160 δις ευρώ που είναι στο εξωτερικό και μάλιστα νομιμοποιημένα και να βγάλουμε από τα σεντούκια τα 45 δις ευρώ που είναι έτοιμα να μπουν στην οικονομία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μπροστά, θα είμαστε η εγγύηση για την ιδιωτική οικονομία».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.