Χρονόμετρο

  Η Θάσος παραμένει ανοχύρωτη, stop στην δημιουργία πυροσβεστικής υπηρεσίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Φαίνεται πως η χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την πυροπροστασία επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ναθαναήλ Ρήγας, εκφράστηκε αρνητικά στο πάγιο αίτημα του δήμου Θάσου για δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί.

  Αντιθέτως, ο κ. Ρήγας ζήτησε με επιτακτικό σχεδόν τρόπο την κατασκευή ενός στεγάστρου στα Λιμενάρια, ώστε να ακινητοποιείται τους χειμερινούς μήνες το πυροσβεστικό όχημα.

  Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι ο δήμος Θάσου είναι εκείνος που καλύπτει τις δαπάνες των οχημάτων της Πυροσβεστικής και η τοποθέτηση Ρήγα ήταν τέτοια, που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, αλλά φυσικά και του δημάρχου Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, που επίσης ήταν παρών στη σύσκεψη.

  Μιλώντας στο «Χ» ο κ. Χατζηεμμανουήλ, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «για να είναι θωρακισμένο το νησί 12 μήνες τον χρόνο απέναντι στον κίνδυνο της φωτιάς, είτε αυτή είναι δασική είτε αστικού τύπου, ο σχεδιασμός που είναι απαραίτητος πρέπει να περιλαμβάνει την αναβάθμιση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής στον Λιμένα σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, που σύμφωνα με τον νόμο τα έξοδα θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και στο νότιο τμήμα του νησιού θα πρέπει να μεταφερθεί το κλιμάκιο. Σήμερα, υπάρχει μόνο ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον Λιμένα. Οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες, κάθε χιλιόμετρο καλύπτεται σε ένα λεπτό, οπότε για την απόσταση Λιμένα-Θεολόγου μιλάμε για 50 λεπτά».

   

  «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ότι είναι απαραίτητο για το νησί μας»

  Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Θάσου επισήμανε πως «ο περιφερειακός διοικητής εκφράζει το κράτος. Ποτέ δεν αρνήθηκε ο δήμος ότι θα κάνει τα πάντα για να πετύχουμε τα μέγιστα για τη θωράκιση του νησιού. Μας ζήτησε μια υποδομή για να στεγαστεί ένα πυροσβεστικό όχημα, κάτι που προχωράμε σε συνεργασία με το Δασαρχείο, όμως συνεχίζουμε να διεκδικούμε ότι είναι απαραίτητο για το νησί μας».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *