Χρονόμετρο

  Στην Στρατιωτική Λέσχη Καβάλας έκθεση κειμηλίων και φωτογραφιών από 20 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024: Έκθεση τεκμηρίων, κειμηλίων και φωτογραφιών στη Στρατιωτική Λέσχη Καβάλας (20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου).

   

  Ο Ιούνιος είναι ο μήνας της ενθύμησης της Λευτεριάς που απόκτησαν οι πρόγονοι μας σε αυτό τον τόπο πριν 111 χρόνια. Στις 26 Ιουνίου 1913 είδαν να κυματίζει περήφανα η Ελληνική σημαία και έβγαλαν από τα σεντούκια τους, που επιμελώς είχαν φτιάξει και τοποθετήσει τις Ελληνικές σημαίες, τις οποίες ύψωσαν σε κάθε Ελληνικό σπίτι.

   

  Τα πλοία του Ελληνικού στόλου φαίνονταν στο κόλπο της Καβάλας και ένα από αυτά το “ΔΟΞΑ” αποβίβασε το Ναυτικό Άγημα με τον Πλωτάρχη Αντώνη Κριεζή που ανήγγειλε την Απελευθέρωση της πόλης από το μπαλκόνι του τότε διοικητηρίου της πόλης.

   

  Φέτος γιορτάζουμε τιμούμε και μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση και τη μνήμη στις νέες γενιές. Ο Δήμος Καβάλας έχει αφιερώσει τις εορταστικές του εκδηλώσεις για τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -2024” στον Κυπριακό Ελληνισμό και την μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή και κατοχή εδαφών της Κύπρου από την Τουρκία. Αναδεικνύει παράλληλα με σειρά εκδηλώσεων την διαχρονική σχέση της Κύπρου με την Καβάλα.

  Με μια κορυφαία εκδήλωση τιμά και την παρουσία του Ελληνικού Στρατού στην Καβάλα από το 1913 μέχρι σήμερα. Σε συνεργασία με την ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία, που εδώ και 20 χρόνια έχει έδρα την Καβάλα, οργανώνουμε μια μεγάλη έκθεση τεκμηρίων, κειμηλίων και φωτογραφιών στις αίθουσες της Στρατιωτικής Λέσχης από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.