Χρονόμετρο
header banner

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: Έτοιμος πριν το καλοκαίρι του 2018 ο Δήμος Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στόχος του Δήμου Καβάλας, είναι να μπει ένα τέλος στη σημερινή εικόνα με αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν χώρους φορτοεκφόρτωσης ή ακόμη και θέσεις για ΑμεΑ

   

   

   

  Πριν από το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμο το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καβάλα, που θα επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στο κέντρο της πόλης, ώστε να μπει ένα τέλος στη σημερινή εικόνα με αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν χώρους φορτοεκφόρτωσης ή ακόμη και θέσεις για ΑμεΑ.

   

  Η αρμόδια αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία, Μαρία Φραντζεσκάκη, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαγραμμίσεις για τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης, αλλά και για να οριοθετηθούν οι θέσεις που θα τελούν υπό το μέτρο της νέας ελεγχόμενης στάθμευσης.

   

  «Είναι μια δύσκολη υπόθεση, αφού πρέπει να λάβουμε όλους τους παράγοντες υπ’ όψιν μας, καταστήματα, αλλά και οδηγούς, ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία και να μπει μια τάξη στο κέντρο. Αλλαγές θα υπάρξουν σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς», είπε η κ. Φραντζεσκάκη, υπογραμμίζοντας πως «θεωρώ πως πριν το καλοκαίρι, θα είμαστε έτοιμοι. Τουλάχιστον, πριν υπάρξει η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πόλη μας».

   

  Η ελεγχόμενη στάθμευση με κάρτα ήταν ένα μέτρο που ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 και διήρκεσε μέχρι και την περίοδο της δημαρχίας του Κωστή Σιμιτσή, αλλά ατόνησε λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

   

  Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης λειτουργούσε με κάρτα ωριαίας χρέωσης 0.50 Ευρώ ή δίωρης χρέωσης 1 Ευρώ ακολουθώντας το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και με μέγιστη διάρκεια στάθμευσης τις δύο ώρες.

   

  Η περιοχή της ελεγχόμενης στάθμευσης διακρίνονταν σε τέσσερις ζώνες, με διαφορετικό χρώμα πινακίδων κάθε ζώνης, περιλαμβάνοντας θέσεις δωρεάν στάθμευσης, χωρίς χρονικό περιορισμό, για τους κατοίκους της κάθε ζώνης που κατείχαν την ειδική κάρτα δωρεάν στάθμευσης.

   

  Όλα αυτά λαμβάνονται υπ’ όψιν και στα όσα σχεδιάζει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με αρκετές, όμως, αλλαγές και ειδικότερα στις οδούς που θα ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.