Χρονόμετρο

  Χρ. Μποσμπότης: «Σήμερα, 15.000 λίτρα πετρελαίου. Αύριο τι;»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Καυστικός ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που είχε καταψηφίσει τη δωρεά Σόρος στον δήμο Παγγαίου    

  Η αποκάλυψη του «Χ» στο φύλλο της Παρασκευής ότι πίσω από τη δωρεά 15.000 λίτρων πετρελαίου στον δήμο Παγγαίου δε βρίσκεται απλά φιλανθρωπική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Solidarity Now», αλλά μια οργάνωση που χρηματοδοτείται από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, προκάλεσε ποικίλα σχόλια τόσο στα ερτζιανά της πόλης όσο και στο διαδίκτυο, αναφορικά με την επιλογή της διοίκησης να την κάνει αποδεκτή, παίρνοντας μάλιστα την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

  Την ανάληψη της χορηγίας αυτή και γενικότερα την υπόθεση χειρίστηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κρυστάλλης Τζιτζιός, που στη σύντομη έρευνα που πραγματοποίησε, δε διαπίστωσε ότι η οργάνωση αυτή έχει τη στήριξη του Τζ. Σόρος, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας με δηλώσεις του και δημοσιεύτηκαν στο χθεσινό φύλλο.

   

  Ο κ. Τζιτζιός είπε «ακόμη και πριν περάσει από δημοτικό συμβούλιο η συγκεκριμένη πρόταση της “Αλληλεγγύης Τώρα”, την κάναμε αποδεκτή. Είναι μια δωρεά, που σε συνολικό ποσό μας απαλλάσσει από έξοδα της τάξης των 20.000 ευρώ και θα διατεθεί σε 15 σχολεία, τα οποία θα πάρουν από 1.000 λίτρα έκαστος. Μέχρι σήμερα, είχαμε λάβει 60.000 ευρώ για θέρμανση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε, θα μπορέσουμε να τα διαθέσουμε για κάποιες άλλες υποχρεώσεις στον κοινωνικό τομέα και δε θα αντιμετωπίσουμε καμία στενότητα».

   

  Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Χρήστος Μποσμπότης, που ήταν πιο υποψιασμένος, ήταν μάλιστα και ο μόνος που την καταψήφισε και με χθεσινές δηλώσεις του στο «Χ», ανέφερε: «Συζητήθηκε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι μπορεί αυτή η οργάνωση να είναι του Σόρος. Εγώ είπα ότι με τέτοιες προϋποθέσεις δεν το υπερψηφίζω. Δεν είναι δυνατόν για 15.000 λίτρα να ξεπουλιόμαστε. Ο κ. Τζιτζιός, που είναι αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη θέρμανση στα σχολεία, είπε: “Χρήστο, εγώ το έψαξα. Υπάρχει ένας Ξυπολητάς για υπεύθυνος. Στους στόχους της δεν αναφέρεται κάτι ύποπτο και σε τελική ανάλυση, ας την κάνουμε αποδεκτή κι αν μας προτείνουν στο μέλλον κάτι άλλο που δε μας αρέσει, να μην το δεχτούμε”. Με αυτή την απλοϊκή λογική, το υπερψήφισαν όλοι οι άλλοι πλην εμού. Και δεν το ψήφισα, διότι δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα επακολουθήσει στο μέλλον. Πάντως, συζητήθηκε ότι στη Νάουσα δεν το αποδέχθηκαν και ότι πίσω από αυτή την οργάνωση είναι ο Σόρος».

  Σε ερώτηση για το αν ήταν επιπόλαιη η αποδοχή, διότι δεν αναζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία για την οργάνωση Solidarity Now, o κ. Μποσμπότης ήταν σαφής: «Όντως, ήταν επιπόλαιη η μη αναζήτηση στοιχείων. Θα μπορούσε να αποσυρθεί και αν είχαμε περισσότερες πληροφορίες, τότε να κρίναμε αναλόγως. Οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να ψάχνουν περισσότερο, ώστε να μη βρεθεί κάποιος δημοσιογράφος να το αναδείξει. Όπως και πέρυσι, που πανηγυρίζαμε με τους Βουλγάρους στην Ηρακλείτσα, ενώ αυτοί γιορτάζανε την εθνική τους επέτειο για την ένωση της Ανατολικής Ρωμυλίας με την Ελλάδα. Σήμερα, είχαμε να κάνουμε με 15.000 λίτρα πετρελαίου. Αύριο τι; Έπειτα, είναι και θέμα γοήτρου. Δεν μπορεί ένας Σόρος να μας δίνει πετρέλαιο, ενώ έχει επενδύσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας, με τις σκοπιανές καταβολές και πολλά ακόμη. Δε βρίσκω τόσο αγαθές τις προθέσεις του», κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

  George_Soros_-_World_Economic_Forum_Annual_Meeting_Davos_2010

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (2)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.