Χρονόμετρο

  Συνεργασία του Δημοκρίτειου με την δήθεν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για την μελέτη βυζαντινής εκκλησίας στα Σκόπια

   

  Και ενώ αρχίζει να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το πρόβλημα του εθνικού προσδιορισμού της ΠΓΔΜ (FYROM), με αφορμή την ανασκαφή στην Αμφίπολη και τις παράλογες απαιτήσεις που διατυπώνουν κυβερνητικοί και μη παράγοντες στην γείτονα, μια προκλητική ενέργεια έλαβε χώρα στην ίδια τη χώρα μας. Συγκεκριμένα καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εμφανίζεται να έχει αναλάβει εκπόνηση μελέτης για λογαριασμό της δήθεν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!!!

  Συγκεκριμένα αναπληρωτής καθηγητής της εν λόγω σχολής προχώρησε σε συνεργασία όπου στην σύμβαση που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, ο ένας από τους δύο συμβαλλόμενους εμφανίζεται να είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας έτσι όπως αυτή καθορίζεται από την ενδιάμεση συμφωνία που έγινε ανάμεσα στις δύο χώρες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο εν λόγω καθηγητής εκπροσωπεί το ΔΠΘ στην εν λόγω σύμβαση που σκοπό έχει την εκπόνηση μελέτης για την αρχιτεκτονική ιστορικής εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή των Σκοπίων και με την συμφωνία που υπέγραψε αναγνωρίζει άμεσα με την υπογραφή του το συγκεκριμένο όνομα που θέλει να επιβάλει η ΠΓΔΜ και έμμεσα και το εκπαιδευτικό ίδρυμα που εκπροσωπεί.

  Για το παραπάνω θέμα κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή ο πρώην ΥΜΑΘ Θόδωρος Καράογλου όπου ζητάει από τους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών να πληροφορηθεί αν είναι ενήμεροι για την εν λόγω σύμβαση και αν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από την Επιτροπή Ερευνών. Επίσης ρωτάει αν υπάρχει ανάλογη σύμβαση και ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και το ΔΠΘ. Κατόπιν των παραπάνω διεξήχθη έρευνα από την Πρυτανεία του ΔΠΘ με σκοπό να διατυπώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί.

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.