Χρονόμετρο

  ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – Παραμένει η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα

  Δημοσιεύτηκε στις

   Για δεύτερη φορά το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση του Γεωργίου Σκιαδόπουλου για άρση ή τροποποίηση των περιοριστικών όρων, δηλαδή της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του επιβλήθηκαν, μετά την αποφυλάκιση του, το 2009.

  Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος ζητούσε  την ανάκληση του βουλεύματος, του ίδιου δικαστικού συμβουλίου το οποίο απέρριψε την πρώτη αίτηση που υπέβαλε τον Ιούνιο 2012.

  Επικαλέστηκε ως προσωπικό λόγο, τον γάμο του με την Α.Χ, υπήκοο Γουατεμάλας, που εργάζεται ως αρχιλογίστρια σε κρουαζιερόπλοιο γνωστής ξένης εταιρείας. Και ως επαγγελματικό λόγο, τη δυνατότητα επαγγελματικής του απασχόλησης και δραστηριότητας ως μηχανικού στην παραπάνω  εταιρεία, όπου εργάζεται η σύζυγός του.

  “Δεδομένου ότι οι επικαλούμενοι λόγοι της προθέσεως του περί μεταβάσεως του στο εξωτερικό, επί ικανό χρόνο και μάλιστα χωρίς να προκύπτει σταθερός τύπος διαμονής και εκδηλώσεως της επαγγελματικής δραστηριότητας, κρίνονται ως προσχηματικοί και μη πειστικοί και επομένως δεν είναι ικανοί να οδηγήσουν στην παραδοχή ότι επιβάλλεται ή ενδείκνυται η ανάκληση ή επικουρικώς η τροποποίηση των ανωτέρω όρων” αναφέρεται στο σκεπτικό του απορριπτικού βουλεύματος.

  Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος, καταδικάστηκε αμετάκλητα, το 2006. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης του επέβαλε ποινή κάθειρξης 23 ετών, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, για τη δολοφονία της 30χρονης Ελληνοαμερικανίδας αρραβωνιαστικιάς του Τζούλι Μαρί Σκάλι. Στις 8 Ιανουαρίου 1999 ο 23χρονος ναυτικός  στραγγάλισε το πρώην μοντέλο, έκοψε το κεφάλι, έβαλε το σώμα σε μια βαλίτσα και το πέταξε σε λίμνη της Καβάλας. Το 2009 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους.

  Πηγη: VORIA.GR


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.