Χρονόμετρο

  Βραβεύσεων συνέχεια για τη Σταυρούλα Τσολακίδου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Θόδωρος Μαρκόπουλος και Δήμητρα Τσανάκα τίμησαν την κορυφαία πρωταθλήτρια του σκάκι για τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντέρμπαν και της έδωσαν το κατευόδιο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γεωργίας

   

   

  Σε μια σεμνή τελετή, που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης (16/10), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, βράβευσαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μαρκόπουλου στον δεύτερο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και το «παρών» έδωσαν ακόμη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θάσου, Σταύρος Τσολάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου, Νίκος Χρυσάφης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, π. Βασίλειος Κατσικαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, η Διοίκηση του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, προεξέχοντος του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Βασίλη Θεοδωρίδη, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, Ηλίας Ξυλούδης, καθώς και η μητέρα της Σταυρούλας Τσολακίδου, Μπρίγκιτ Μαρία Φανλίερ.

   

  Το δώρο του αντιπεριφερειάρχη

   

  Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, αφού συνεχάρη τη Στ. Τσολακίδου, της πρόσφερε ένα αντίγραφο αρχαίου αγάλματος, που ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές στη Θάσο, που απεικονίζει ένα δελφίνι να μεταφέρει τη θεά Αφροδίτη.

  Ο Θ. Μαρκόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, ο οποίος έχει προσφέρει πλήθος διακρίσεων στην πόλη μας και σε όλη την περιφέρεια με μία σειρά κορυφαίων αθλητών, παράδοση που συνεχίζει η κορυφαία Σταυρούλα Τσολακίδου.

  Ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τη μητέρα της πρωταθλήτριας και ευχήθηκε στην Στ. Τσολακίδου καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες της, καθώς αναχωρεί σήμερα, με προορισμό το Μπατούμι της Γεωργίας, όπου από τις 18-28 του μήνα θα διεξαχθεί το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκάκι.

   

  Το τυχερό δώρο της δημάρχου

   

  Από την πλευρά της, η Δ. Τσανάκα χάρισε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια μια αλυσίδα με ένα τετράφυλλο τριφύλλι, ζητώντας της να το φορά στον λαιμό της, ώστε να της φέρει γούρι στη νέα της δύσκολη αποστολή στο Μπατούμι της Γεωργίας, με τη δήμαρχο να τονίζει: «Είναι μεγάλη μας τιμή να βραβεύουμε τη Στ. Τσολακίδου. Είμαστε περήφανοι και θέλω να συγχαρώ τη μητέρα της που μεγαλώνει ένα τόσο σπουδαίο παιδί».

  Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας άρπαξε την ευκαιρία, ενώ η κ. Τσανάκα περνούσε στον λαιμό της Στ. Τσολακίδου την αλυσίδα, να πει ότι το τετράφυλλο τριφύλλι ήταν το πρώτο σήμα του ΠΑΟΚ, όταν αυτός λεγόταν ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι ΑΕΚτσής, όπως και η δήμαρχος Καβάλας!

  Τέλος, το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας, ευχαρίστησε τους κκ. Μαρκόπουλο και Τσανάκα για τη βράβευση, καθώς και τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, όπως και τους προπονητές που έχουν βοηθήσει για την ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας.

  Για τη συμμετοχή της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπατούμι της Γεωργίας, ανέφερε: «Είναι ένα δύσκολο τουρνουά, καθώς όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό θα κάνω κι εγώ κι εύχομαι να τα πάω καλά».

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

  tsolakidou (2) tsolakidou (1)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.