Χρονόμετρο

  ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ … Το σκάκι φέρνει τουριστική ανάπτυξη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πάνω από 10.000 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Π.Ε. Καβάλας, με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου και Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκάκι το διάστημα        14-26/6

   Περισσότερες από 10.000 διανυκτερεύσεις θα δεχθούν τα ξενοδοχεία της Π.Ε. Καβάλας, με αφορμή τη διεξαγωγή δύο πολύ μεγάλων συναντήσεων στον χώρο του σκακιού, καθώς στην πόλη μας διεξάγονται το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι rapid/bliz στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου και το Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τα δύο τουρνουά διεξάγονται με την υποστήριξη του δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  Το Σάββατο (14/6) και ώρα 11 το πρωί, αρχίζει το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού Rapid and Blitz, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, όπου θα πάρουν μέρος σκακιστές από σχολεία 21 χωρών, με τον συνολικό αριθμό των μαθητών να φτάνει μέχρι στιγμής τους 410 και μαζί με τους συνοδούς τους να ξεπερνά τα 1.000 άτομα, με πολυπληθέστερη αποστολή αυτή της Ρωσίας, που αποτελείται από 128 μαθητές.

  Από την προσεχή Τρίτη (17/6) ξεκινά και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκακιού στο αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουνίου και όπως αναφέρουν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των δύο πρωταθλημάτων, για δύο ολόκληρες εβδομάδες η Καβάλα να «πλημμυρίζει» από νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες.

  Τόνωση στην τοπική οικονομία από τουλάχιστον 1.000 επισκέπτες 

  Για τη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων σκάκι στην Καβάλα, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής παραχώρησε συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος στη σπουδαιότητα των δύο αθλητικών γεγονότων, αλλά και στην παράδοση που έχει αναπτύξει η Καβάλα στο σκάκι.

  Ο Κ. Σιμιτσής μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τους επικεφαλής του Σκακιστικού Ομίλου και υπογράμμισε ότι η Καβάλα, πέρα από το ότι καθιερώνεται ως μητρόπολη του σκακιού, προβάλλεται το όνομά της και ως τουριστικός προορισμός.

  Ο πρόεδρος του Σ.Ο.Κ., Βασίλης Θεοδωρίδης, σημείωσε ότι η επιτυχία της Σταυρούλας Τσολακίδου προέβαλε διεθνώς την Καβάλα και έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι για 15 ημέρες περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες (αγωνιζόμενοι και συνοδοί), θα βρεθούν στην περιοχή μας, τονώνοντας την τοπική οικονομία.

  Τέλος, το μέλος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Τζορμπατζόγλου, ανέφερε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την επιλογή της Χαλκιδικής για την τέλεση των δύο πρωταθλημάτων, όμως τελικά η πλάστιγγά έγειρε στην Καβάλα ελέω της μεγάλης σκακιστικής της παράδοσης.

  Ωστόσο, σημείωσε και τις ελλείψεις της πόλης, κυρίως σε ξενοδοχειακές υποδομές, αφού ο αριθμός των κλινών δεν επαρκεί για τόσο μεγάλες εκδηλώσεις.

  Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Ολυμπιακή Αθλητική Ακαδημία Γαλαξίας, τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία και την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Συνομοσπονδία, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.