Χρονόμετρο

  Να πάρει την ρεβάνς το 2019 ελπίζει ο Κ. Σιμιτσής

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κ. ΣΙΜΙΤΣΗΣ: «Επιθυμώ να είμαι ξανά υποψήφιος το 2019»

  Σε σωματείο μετατρέπεται η παράταξη «Καβάλα – Φίλιπποι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ»

   

   

  Στη σύσταση σωματείου, το οποίο θα είναι η διάδοχη κατάσταση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», προχωράει ο Κωστής Σιμιτσής και οι συνεργάτες του, ενόψει της παρουσίας τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο από τη θέση της αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα προετοιμάζοντας από τώρα το έδαφος για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

  Μάλιστα, όπως τόνισε στο «Χ» ο Κ. Σιμιτσής επιθυμία του αποτελεί να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας στις εκλογές του Μαΐου του 2019, ωστόσο ο επικεφαλής της παράταξης μετά από μια πενταετία, θα προκύψει μέσα από μια εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία, έξι μήνες πριν τις εκλογές.

  «Η παράταξη συνεχίζει να λειτουργεί με οποιαδήποτε νομική μορφή. Δεν έχει σημασία αν θα πηγαίναμε στο δικαστήριο ή αν θα ακολουθούσαμε κάποια άλλη οδό. Σίγουρα, όμως, το σωματείο διευκολύνει την καλύτερη προετοιμασία των θεμάτων και την οργάνωσή μας σε ομάδες έργου. Η πρόταση μου θα είναι αυτή κιόλας στη συνέλευση της παράταξης που θα γίνει σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ», ανέφερε αρχικά ο Κ. Σιμιτσής και συμπλήρωσε ότι «εμείς θα τιμήσουμε τους Καβαλιώτες, που με τη σειρά τους μας τίμησαν με την ψήφο τους είτε στο δημοτικό συμβούλιο με τη διαρκή και αγωνιστική παρουσία μας είτε από τα νομικά πρόσωπα που θα βρίσκονται τα στελέχη μας, θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε τη διοίκηση και θα τη στηρίζουμε στις δύσκολες αποφάσεις, διότι χρειάζεται ενότητα και συνεργασία. Οι εποχές είναι κρίσιμες. Οι ευκαιρίες από το καινούριο Ε.Σ.Π.Α. είναι μπροστά μας και δεν πρέπει να τις χάσουμε. Θα είμαστε αυστηροί κριτές, με εποικοδομητική κριτική, όπου χρειάζεται, αλλά και αρωγοί στο νέο έργο της».

  Αναφορικά με το μέλλον του στην παράταξη, δεδομένου ότι επαγγελματικά θα επανέλθει στη μαχόμενη δικηγορία, ο Κ. Σιμιτσής δήλωσε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή «η εισήγηση που θα κάνω στην παράταξη είναι ότι μέχρι τις εκλογές του 2019 θα είμαι ο επικεφαλής της, όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον, πόσο μάλλον μέχρι το 2019. Εγώ δηλώνω ότι επιθυμία μου είναι να είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, όμως θα το θέσω στη συναπόφαση των μελών της παράταξης και έξι μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2019, θα γίνουν εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης του καινούριου υποψήφιου δημάρχου. Θα είμαι υποψήφιος γι’ αυτή τη θέση, ενδεχομένως να υπάρχει επιθυμία και από άλλους και θα σεβαστούμε όλοι την απόφαση της παράταξης. Είμαι βαθιά δημοκρατικός και θα σεβαστώ όποια απόφαση πάρει η παράταξη. Τα πέντε χρόνια, που είναι μια κρίσιμη περίοδος, θα είμαστε δίπλα στον λαό της Καβάλας».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.