Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  Κοινωνικό Παντοπωλείο: Τελικά ποιος την έκανε τη λαδιά;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Απάντηση Σιμιτσή στις παραιτήσεις και τη σκόνη που σήκωσε η υπόθεση με τα ηλιέλαια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Για πολιτικά παιχνίδια έκανε λόγο ο δήμαρχος και διέταξε προκαταρκτική έρευνα

  Στην αντεπίθεση πέρασε χθες το πρωί ο δήμαρχος Καβάλας, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Περιγιάλι, απαντώντας με τον δικό του τρόπο στις παραιτήσεις των πέντε εκ των έξι μελών της επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή 1200 συσκευασιών ηλιέλαιου. Όπως είναι γνωστό, τα πέντε από τα έξι μέλη έβαλαν και την υπογραφή τους σε έγγραφο παραλαβής, δεχόμενα αρχικά ότι παρέλαβαν και τα 1200 5λιτρα κιβώτια, αλλά και την υποσημείωση ότι δεν ήταν παρόντα κατά την εκφόρτωση, ωστόσο στη συνέχεια με την έγγραφή παραίτηση τους υπογράμμισαν ότι στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου βρέθηκαν μόνο τα 311.

  Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Κ. Σιμιτσής τόνισε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια δομή που ενδιαφέρει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας και είναι περήφανος για το που βρίσκεται σήμερα, με τη βοήθεια δωρητών επαγγελματιών και απλών πολιτών, το οποίο δουλεύει άρτια. «Αν στιγματιστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αυτοί που θα χάσουν πρώτοι θα είναι οι ωφελούμενοι, αφού δε θα υπάρχουν δωρεές και χορηγίες από την κοινωνία. Ο δήμος όσο και να προσπαθήσει δε θα τα καταφέρει. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο απλώνουμε δίχτυ προστασίας για 580 και πλέον οικογένειες, που ζητάνε τη στήριξη του δήμου. Οι άνθρωποι που παίρνουν σήμερα τρόφιμα ξεπερνάνε τους 1300. Πολύ σύντομα το Κοιν. Παντοπωλείο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΣΤΗΡΙΖΩ”, με τη χρηματοδότηση του 1 εκατ. ευρώ έως το 2015 να προέρχεται από το Υπουργείο Απασχόλησης. Ενδεχομένως, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, προσανατολιζόμαστε να το μεταφέρουμε στη δημοτική αγορά για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία, ενώ ένα αυτοκίνητο διατέθηκε στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για να διανέμει τρόφιμα σε αναπήρους».

  «Θέλουν να μειώσουν τη διοίκηση»

  Προχωρώντας, ο Κ. Σιμιτσής τόνισε ότι με την ανακοίνωση αυτή, «οι εργαζόμενοι θέλουν να μειώσουν την ηθική υπόσταση της διοίκησης, της διαπαραταξιακής επιτροπής ή θέλουν να στιγματίσουν πολιτικά τη διοίκηση. Άλλωστε, η πολιτική υπόσταση μερίδας των υπαλλήλων είναι γνωστή ή να ενοχλήθηκαν, όπως διαβάζω, επειδή μετακινήθηκαν. Ο δήμαρχος δεν είναι εκδικητικός, επειδή δεν υπέγραψαν το πρακτικό. Κανείς δε μετακινήθηκε δυσμενώς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Κάνουμε συνεχώς μετακινήσεις. Από 1/1/13 έγιναν 27 μετακινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο εξελίσσονται υπηρεσιακά. Ο κ. Γερακίνης εργαζόταν στο κεντρικό κτήριο του δήμου και μετακινήθηκε στο δημοτολόγιο, ώστε να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα ως πρόεδρος των εργαζομένων. Αυτό δεν είναι δυσμενής μετακίνηση. Μάλιστα, οι 5 εκ των 6 της επιτροπής μετακινήθηκαν, αφού υπέγραψαν το πρακτικό. Επομένως, για μένα δεν υπήρχε κανένα απολύτως θέμα. Δεν υπήρχε λόγος να εκδικηθώ τους υπαλλήλους. Το λάθος τους ήταν ότι υπέγραψαν με καθυστέρηση».

  Καταλήγοντας, ο κ. Σιμιτσής ανέφερε ορισμένα αριθμητικά στοιχεία, όπως ότι από τα τέλη του 2011 μέχρι τον Μάρτιο του 2013, ο δήμος Καβάλας έχει διαθέσει 146.000€ για το Κ. Παντοπωλείο, ενώ οι χορηγίες από τους συμπολίτες μας φτάνουν τις 50.000€.

  Τέλος, ύστερα από αυτή την απροσδόκητη δημοσιότητα που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ, ο κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι έχει ήδη ζητήσει από τον διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών, Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και αν διαπιστωθεί διοικητικό παράπτωμα, τότε θα διενεργηθεί ΕΔΕ για τους πέντε εκ των έξι που υπέγραψαν το πρακτικό.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.