Χρονόμετρο

  Tο εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα αφιχθεί είναι το «Funchal» στις 15 Οκτωβρίου

   

  Κατέπλευσε το μεσημέρι της Πέμπτης (9/10) λίγο πριν τις 12.00 το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», μεταφέροντας 510 επιβάτες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν Αμερικανοί, Άγγλοι και Αυστραλοί. Το «Silver Spirit» ήρθε για δεύτερη φορά στην Καβάλα (η πρώτη ήταν στις 21 Αυγούστου) και λόγω του μεγάλου μήκους του προτιμήθηκε να «δέσει» με την πρύμνη. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο φέρει σημαία από τις Μπαχάμες, έχει μήκος 207 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και βύθισμα 6,6 μέτρα. Κατασκευάστηκε το 2009 και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 20,3 κόμβους (37,6 χλμ/ωρα).

  Ανήκει στην εταιρεία Silversea Cruises και ήρθε στην Καβάλα από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου παρέμεινε μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ επόμενος προορισμός του ήταν το λιμάνι του Βόλου.

  Περίπου 140 επιβάτες του «Silver Spirit» εξέδραμαν με λεωφορεία για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν στην αγορά της Καβάλας. Οι υπόλοιποι, εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο και τις καλές καιρικές συνθήκες περιηγήθηκαν στην Παλιά Πόλη της Καβάλας, στην αγορά, ενώ αρκετοί δοκίμασαν τις τοπικές νοστιμιές στα ουζερί της παραλιακής οδού.

  Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα αφιχθεί στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» είναι το «Funchal» στις 15 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα αφιχθούν άλλα πέντε κρουαζιερόπλοια στο «Απόστολος Παύλος». Το My Aegean Odyssey στις 20 Οκτωβρίου, το Albatros στις 22/10, το εντυπωσιακό Riviera στις 24 του μήνα, ενώ στις 30/10 το Azamara Quest, με τον Οκτώβρη να περιλαμβάνει άλλη μια άφιξη, αυτή του «Nautica» στις 31 του μηνός.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.