Χρονόμετρο

  ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» ΞΑΝΘΗΣ – Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον εορτασμό της «European Music Day 2015»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η γειτονική πόλη καθιέρωσε ως θεσμό την πραγματοποίηση δεκάδων εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στις οποίες λαμβάνουν μέρος καλλιτέχνες από όλη τη χώρα. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την Κυριακή 17 Μαΐου

   

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βάτραχοι», μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής» του 2014, ετοιμάζεται με την υποστήριξη της «rockmadness», για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 ως την Κυριακή 21 Μαΐου. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, υποστηρίζοντας την μουσική τους ταυτότητα και αφορά:

  1. Ερμηνευτές, σολίστες, μουσικούς, συγκροτήματα ή μουσικά σύνολα που επιθυμούν να παρουσιάσουν, να ερμηνεύσουν ή να προγραμματίσουν την μουσική τους εκδήλωση ή συναυλία, ζωντανά, στο πλαίσιο της Ελληνικής Γιορτής της Μουσικής 2015.
  2. Πολιτιστικά και καλλιτεχνικά σωματεία, ιδιώτες, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές που επιθυμούν να συνεργαστούν στην παραγωγή εκδηλώσεων, είτε μέσω οργανωμένης παραγωγής είτε μέσω δημιουργίας παράλληλης δράσης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Γιορτής της Μουσικής 2015.

  3.Μαγαζιά, Εταιρείες, Διάφοροι φορείς, όπως Σύλλογοι – Σωματεία, Ραδιόφωνα, Εφημερίδες, ηλεκτρονικά περιοδικά, sites- blogs. Για τη χρηματοδότηση της Γιορτής, η ανταλλακτικής Χορηγίας,

   

  Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν προτάσεις τους μέχρι 17 Μαΐου, δείγμα της μουσικής τους (mp3), βιογραφικό και φωτογραφίες στην διεύθυνση [email protected] Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6938 111 951

  Αξίζει να σημειωθεί πως η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής, που μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός. Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο, με ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

  (Δελτίο Τύπου)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.