Χρονόμετρο

  ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Άνω – κάτω λόγω όξυνση, με αφορμή την φωνή αγωνίας για τα προβλήματα που τους «πνίγουν»

   

  Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει καλά – καλά η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Καβάλας και μόλις εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων του Περιγιαλίου μαζί με τον νομικό τους σύμβουλο… και δέχθηκαν την επίθεση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα η οποία από τη μία δεν τους άφηνε να μιλήσουν και από την άλλη τους κατηγορούσε ότι την επιστολή, που εστάλη, στο τέλος του Αυγούστου και με την οποία ασκείτε δριμιά κριτική στην δημοτική αρχή για ολιγωρία και αδιαφορία, ότι δεν την συντάξανε οι ίδιοι. Κάποια στιγμή ακούστηκε ο πρόεδρος του Περιγιαλίου να φωνάζει ότι «δεν θα με φιμώσετε» και σε υψηλούς τόνους απέρριψε τις κατηγορίες της δημάρχου, ότι άλλο πράγμα είναι ο σύλλογος και άλλο οι κάτοικοι. Κατηγορία που είχε ως σκοπό να ακυρώσει το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλόγου.

   

  Τελικά με την παρέμβαση της αντιπολίτευσης, άνοιξε η συζήτηση, με πολλές εντάσεις και αντεγκλήσεις, για να καταλήξει τελικά το σώμα στην απόφαση, να γίνει αναλυτική συζήτηση, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και στην συνέχεια να οργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση με παρόντες και τους κατοίκους.

   

  Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του συλλόγου Περιγιαλίου, αναφερόμενος στην κατάσταση στην περιοχή, την χαρακτήρισε «Ουγκάντα» επικαλούμενος την διαπίστωση που έκανε ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης όταν ενημερώθηκε επί τόπου για τα προβλήματα της συνοικίας.

   

  Στην παρέμβαση της η κ. Τσανάκα επιχείρησε, ανεπιτυχώς να εμφανίσει τους κατοίκους ως υποκινούμενους από την αντιπολίτευση, για να εισπράξει την έντονη αντίδραση των κατοίκων.. Ο πρόεδρος του συλλόγου της ζήτησε να ανακαλέσει όλες τις κατηγορίες.

   

  Ο Θόδωρος Μουριάδης αναγνώρισε ότι είναι τραγική η κατάσταση, με πολλά προβλήματα κα γι’ αυτό θα πρέπει να δείξουν κατανόηση στην ταλαιπωρία των κατοίκων που κρατάει 50 χρόνια.

  Ο Βαγγέλης Παππάς αποδοκίμασε το ύφος της δημάρχου και ζήτησε ενημέρωση για όλα τα θέματα του Περιγιαλίου με συζήτηση και όχι με δελτία Τύπου, επισημαίνοντας ότι το θέμα χρειάζεται μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση που θα δίνει απαντήσεις στην αγωνία των κατοίκων.

   

  Ο Μάκης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν έχουν γίνει όλες οι επιδόσεις για τις εισφορές, δεν έχουν γίνει μελέτες και υπάρχουν ιδιοκτήτες που αν και έχουν πληρώσει δεν μπορούν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, επειδή δεν υπάρχουν δρόμοι. Έκλεισε δεν ζητώντας να υπάρξει ανοιχτή διαδικασία ενημέρωσης των κατοίκων.

   

  Ο Άρης Βέρρος υπερασπίστηκε την αγωνία των κατοίκων γιατί η κατάσταση είναι ανυπόφορη και τάχθηκε υπέρ της συζήτησης, για να τεθούν όλα τα ζητήματα και να δοθούν απαντήσεις στους κατοίκους, για να ξέρουν τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.

   

  Τέλος ο Χρήστος Ποτόλιας μίλησε για την συνολική υποβάθμιση της περιοχής, όχι μόνο των προβλημάτων από την Πράξη Εφαρμογής αλλά και γιατί υπάρχει ο ΧΥΤΑ – ο οποίος τελεί υπό επέκταση – που μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.