Χρονόμετρο

  ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ συναντήθηκε η δήμαρχος Καβάλας με τον πρόεδρο του κόμματος για να του ζητήσει βοήθεια!!!

   

   

  Ως ικέτιδα «χτύπησε» την πόρτα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, για να ζητήσει ουσιαστική στήριξη, μιας και την τυπική την έχει λάβει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη στην Καβάλα. Η κ. Τσανάκα είναι πάρα πολύ ανήσυχη για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς πέρα από την δική της εκλογική φθορά έχει να αντιμετωπίσει τις διαρροές των στελεχών της τοπικής ΝΔ προς αντίπαλους συνδυασμούς καθώς επίσης και την διάσπαση της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές, εξαιτίας της επιμονής της ηγεσίας του κόμματος, να χρίσει ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο. Μια επιλογή που έγινε, κόντρα στην βούληση της πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος και στους πέντε νομούς της περιφέρειας, που τον θεωρούν πολιτικά ακατάλληλο για να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

   

  Η εμμονή της ηγεσίας της ΝΔ στην υποψηφιότητα Μέτιου, οδήγησε στην συγκρότηση του συνδυασμού ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος ήδη έχει αποκτήσει, μια πολύ μεγάλη δυναμική που όπως φαίνεται θα σαρώσει, τον αδύναμο και ευάλωτο, από κάθε άποψη συνδυασμό του κ. Μέτιου.

   

  Βλέποντας την δυναμική αυτή και μέσα στην Καβάλα, η κ. Τσανάκα ανησυχεί, μιας και φρόντισε να ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Μέτιο, οπότε τώρα έχει αρχίσει να φοβάται ότι θα την συμπαρασύρει στην πτώση του ο απερχόμενος περιφερειάρχης ΑΜΘ. Η εκτίμηση που έχει η κ. Τσανάκα είναι ότι τα περισσότερα και σημαντικότερα στελέχη της τοπικής ΝΔ είναι στο πλευρό του κ. Τοψίδη, οπότε και η ίδια θα εισπράξει στο εκλογικό αποτέλεσμα τις λάθος επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ.

   

  Επίσης το δεύτερο ζήτημα που έχει να διαχειριστεί η κ. Τσανάκα είναι το γεγονός ότι επώνυμα στελέχη της ΝΔ έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι δεν θα είναι μαζί της και έχουν ήδη προσχωρήσει σε άλλους συνδυασμούς, με κυριότερο αποδέκτη όλων αυτών, τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου. Η κ. Τσανάκα ζήτησε να υπάρξει προεδρική παρέμβαση και προς αυτή την κατεύθυνση και να υπάρξει τιμωρία, με κομματικές ποινές σε όσους της έχουν γυρίσει την πλάτη.

   

  Ως εκ τούτου, την Κυριακή το πρωί, χαράματα, η κ. Τσανάκα ταξίδεψε για Αθήνα, για να συναντήσει στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ, τον πρόεδρο του κόμματος. Το ταξίδι αυτό το έκανε η κ. Τσανάκα μετά από προτροπή τοπικών στελεχών του κόμματος τα οποία φρόντισαν και να κλειστεί το ραντεβού. Το βέβαιο είναι ότι η κ. Τσανάκα γύρισε με υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για διαμεσολάβηση προς τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα. Η εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις δείχνει ότι σε περιπτώσεις διάσπασης και έντονης πόλωσης την πληρώνουν όλοι, όσοι έχουν βρεθεί στην λάθος πλευρά, αυτό είναι το ζήτημα που συνειδητοποίησε τώρα πια η κ. Τσανάκα, αλλά πλέον είναι πολύ αργά για να γλυτώσει από τις συνέπειες των επιλογών της.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.