Χρονόμετρο

  Αυτό είναι εξέλιξη στα παγκάκια!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για τα «έξυπνα παγκάκια», τα οποία έχουν κατακλύσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έχουν έρθει στην Ελλάδα, με πρώτη πόλη την Ραφήνα. Τι είναι όμως τα «έξυπνα παγκάκια»; Ουσιαστικά είναι ένα σημείο ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο (hot spot), το οποίο μέσω ηλιακών κυψελών είναι ενεργειακά αυτόνομο δίνοντας την δυνατότητα ηλεκτρικής παροχής για φόρτιση μπαταριών ή και τροφοδοσία υπολογιστών. Η μορφή του εξαρτάται από την αρχιτεκτονική και εικαστική προσέγγιση άποψη που έχουν οι απανταχού κατασκευαστές του, οι οποίοι του δίνουν από κλασική μορφή μέχρι και όψη από τον πόλεμο των άστρων.

   

  Αυτά σκεπτόμουνα βλέποντας χθες το νέο παγκάκι που εγκατέστησε ο Δήμος Καβάλας μπροστά από το κατάστημα των ΕΛΤΑ!!! Στην αρχή θεώρησα ότι για να είναι νέο, θα είναι ένα έξυπνο παγκάκι που του έχουν δώσει την μορφή πιο παραδοσιακή μορφή, όπως τα παγκάκια στα δάση μας, όπου συνδυάζονται και με τραπέζι για να μπορούν οι πεζοπόροι να τρώνε. Το έψαξα από όλες τις πλευρές που λένε, αλλά το συγκεκριμένο παγκάκι, δεν έχει είσοδο USB, όχι μόνο δεν έχει WI FI, αλλά ούτε φυσικά και ηλιακές κυψέλες για παροχή ρεύματος.

   

  Είναι πολύ απλά σαν ένα από τα εκατοντάδες παγκάκια που υπάρχουν στα ελληνικά δάση!!! Προφανώς στον Δήμο Καβάλας δεν έχουν ακούσει για ψηφιακές πόλεις και έξυπνα μπαγκάκια και ακόμη ζουν στην εποχή που τα παγκάκια ήταν ένα κομμάτι ξύλο και τίποτα περισσότερο!!!

   

  Θα μου πείτε βέβαια, εδώ ένα σιντριβάνι, αυτό της πλατείας δεν μπορούν να βάλουν σε λειτουργία, περιμένω να τοποθετήσουν «έξυπνα παγκάκια»; Ελα ντε;

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.