Χρονόμετρο

  ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΒΗ: Χάσανε το Κτηματολόγιο με τα ακίνητα του Δήμου Καβάλας!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μαθαίνω ότι τώρα που το ΤΑΙΠΕΔ έχει πάρει φόρα και αρπάζει ότι ακίνητα μπορεί για να τα εκποιήση, άρχισαν στον Δήμο Καβάλας να ψάχνονται για το ποια είναι δικά τους, προκειμένου να μην βρεθούν απέναντι σε δυσάρεστες καταστάσεις. Συγκεκριμένα δημιούργησαν μια ομάδα εργασίας η οποία θα «συντάξει» το κτηματολόγιο του Δήμου Καβάλας, δηλαδή μια κατάσταση με όλα τα ακίνητα και τα στοιχεία που συνοδεύουν το κάθε ένα από αυτά, τίτλοι ιδιοκτησίας, τοπογραφικά κ.α.!!!

   

  Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε να γίνει ειδική σύσκεψη με την παρουσία και των βουλευτών για να καθορίσουν την στάση του Δήμου Καβάλας απέναντι στην «επέλαση» του ΤΑΙΠΕΔ!!!  Συγκεκριμένα ανέφερε και τα ακίνητα της Καβάλας που ήδη έχουν περάσει στην λίστα των προς πώληση. Αυτά είναι: τα παλιά δικαστήρια, η παλιά μεραρχία, το ανοιχτό κολυμβητήριο, το παλιό λαογραφικό μουσείο – σήμερα στεγάζει το ΔΗΠΕΘΕ, το μέγαρο Τόκου, το κτήριο του Λιμεναρχείου, το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η παραλιακή ζώνη, το απεντομωτήριο, οι αποθήκες του λιμανιού, το σπίτι του Στρατηγού, το οικόπεδο του παλιού δημοτικού νοσοκομείου στην Παναγία, και το κτηριακό συγκρότημα της οδού Τσολάκη όπου στεγάζει παιδικό σταθμό.

   

  Το αστείο στην υπόθεση ποιο είναι; Επί δημαρχίας Λευτέρη Αθανασιάδη – να δω πόσες φορές θα τον μνημονεύσουμε; – την δεκαετία του ’80, συντάχθηκε το Κτηματολόγιο του Δήμου Καβάλας, στην συνέχεια εμπλουτίστηκε και με τα νέα ακίνητα που απέκτησε και παραδόθηκε στον επόμενο δήμαρχο τον Στάθη Εριφυλλίδη και αυτός στον επόμενο που ήταν ο Κωστής Σιμιτσής, κάπου εκεί στην πορεία ΧΑΘΗΚΕ!!! Να θυμίσουμε δε ότι την δεκαετία του ’80 όταν συντάχθηκε το Κτηματολόγιο ανακάλυψε ο Δήμος Καβάλας ότι του ανήκει το Εσκί Καπού και επιπλέον τακτοποιήθηκε και μια εκκρεμότητα που υπήρχε με την αφορά του Φρουρίου.

   

  Αντί λοιπόν να ξεκινάνε σήμερα να συντάξουν νέο Κτηματολόγιο, μήπως είναι πιο εύκολο να ψάξουν να βρουν το παλιό και να κοιτάξουν μόνο τυχόν αλλαγές που έχουν γίνει; Έτσι είναι όμως όταν έχεις τον νου σου μόνο στο πώς να περνάς καλά, εσύ και οι συγγενείς σου, σου παίρνουν τα ακίνητα και δεν παίρνεις χαμπάρι!!!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.