Χρονόμετρο

  Ο καιρός του κτίζειν και ο καιρός του γκρεμίζειν

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα οι δήμαρχοι, κρίνονται δύο φορές, μια στην κάλπη και στην συνέχεια από την υστεροφημία που τους ακολουθεί. Το πρώτο αποτέλεσμα πολλές φορές επηρεάζεται και από τρίτους παράγοντες, για παράδειγμα μια ήττα στις εκλογές, μπορεί να αποδοθεί στην διάσπαση του πολιτικού χώρου που τον στηρίζει. Στην δεύτερη περίπτωση όμως, η υστεροφημία χτίζεται από τον ίδιο τον δήμαρχο, με βάση τις προτεραιότητες που έχει επιλέξει. Έτσι για παράδειγμα τον Βαγγέλη Ευαγγελίου, όλοι τον θυμούνται για το νερό που έφερε στην Καβάλα, τον Λευτέρη Αθανασιάδη ως τον δήμαρχο των μεγάλων έργων, βιολογικός καθαρισμός, δίκτυα ύδρευσης, επίσης για την διάσωση ιστορικών κτηρίων, για την δημοτική αγορά και το κτήριο της ΔΗΜΩΦΕΛΙΑΣ, για τους δρόμους που ανοίχτηκαν και για τα σκαλάκια που έβγαλαν από την απομόνωση πολλές γειτονιές. Τον Στάθη Εριφυλλίδη θα τον θυμόμαστε όλοι για τους πεζοδρόμους, για την ελεγχόμενη στάθμευση, για τους κάδους απορριμμάτων και για το τακτικό τους πλύσιμο και γενικά για την ευταξία μέσα στην πόλη, αλλά και για την χρηστή διοίκηση που άσκησε. Τον Κωστή Σιμιτσή σίγουρα θα τον θυμόμαστε για τον Μεντρεσέ στις Καμάρες, για τον δρόμο του νοσοκομείου που ξεκίνησε και δεν τελείωνε και φυσικά για το πλήθος των λεγόμενων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

   

  Η Δήμητρα Τσανάκα, δεν έχει τελειώσει ακόμη την θητεία της και ίσως είναι νωρίς για απολογισμό. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν κατασκεύασε, ούτε ένα μεγάλο έργο,  αλλά επέλεξε να αυξήσει ακόμη περισσότερο Τον αριθμό των δήθεν πολιτιστικών εκδηλώσεων, σκορπίζονταν στον αέρα πάρα πολλά εκατομμύρια, στην διάρκεια της θητείας της.

   

  Ενδεχομένως, κάτω από άλλες συνθήκες να τα προσπερνούσαμε όλα αυτά, αν, δεν είχαμε ένα πολύ σοβαρό και θλιβερό φαινόμενο!!! Όλες οι σοβαρές υποδομές της πόλης, ρημάζουν, η σημερινή δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν μπόρεσε να προσθέσει νέες υποδομές, αλλά αδυνατεί να συντηρήσει και αυτές που παρέλαβε. Ο βιολογικός καθαρισμός συνεχώς χαλάει και δεν λειτουργεί, σχεδόν όλες οι γειτονιές της Καβάλας πέρασαν το καλοκαίρι με τακτικές διακοπές νερού – σε λίγο η ΔΕΥΑΚ δεν θα ανακοινώνει τις διακοπές ύδρευσης, αλλά ποιες ώρες θα έχουμε νερό -, οι δρόμοι έχουν γεμίζει λακκούβες, τα πεζοδρόμια έχουν ξεκολλήσει, οι κάδοι βρωμάνε και ζέχνουν και όλοι κάνουμε το σταυρό μας για το τι άλλο μπορεί να συμβεί. Ευχόμαστε να μην χαλάσει τίποτα γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν θα μπορεί να το διορθώσει. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι οι σημερινοί διοικούντες δεν μπορούν να «χτίσουν», αλλά το εξαιρετικό ταλέντο που έχουν στο να γκρεμίζουν!!!

   

  Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι ενώ τα παράπονα είναι εκατοντάδες, κανείς δεν δείχνει να συγκινείται, λες και δεν έχουν αντιληφθεί το τι γίνεται, έξω από τα όρια του δημαρχείου τους!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.