Χρονόμετρο

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ: ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σήμερα εγώ, αύριο εσύ, μεθαύριο όλοι μας θα γίνουμε υποψήφια θύματα της βίας. Όλοι εμείς που στη ζωή μας επιλέξαμε να προασπίσουμε τη δημοκρατία. Τον τελευταίο καιρό ζούμε τον εφιάλτη μιας εντεινόμενης και εκτεινόμενης τυφλής βίας με πρωταγωνιστές φανατισμένους θιασώτες και θύματα ανυποψίαστα πρόσωπα της δημόσιας ζωής. Κόμματα που με τον μηδενιστικό και εμπρηστικό τους λόγο εκτρέφουν τα κατώτερα ένστικτα στοχοποιώντας οτιδήποτε απέχει από την κομματική τους ορθοδοξία. Φανατίζουν τα άτομα ενσταλάζοντας σ’ αυτά μίσος για οτιδήποτε διαφορετικό σε σχέση με τα κομματικά τους πιστεύω. Με το θράσος της άγνοιας που τη μετατρέπουν σε πίστη για την απόλυτη ορθότητα των απόψεών τους, χωρίς την παραμικρή αναστολή είναι έτοιμοι να υποδυθούν το ρόλο του εξολοθρευτή της δημοκρατίας.

  Ο χορός αυτός της φρίκης άνοιξε πριν από δεκαετίες με θύματα τόσο δημοκρατικούς πολίτες, όσο και εργατικούς μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας και με την παραμονή τους απειλούσαν την καθαρότητα της κοινωνίας μας  σύμφωνα με την παραληρηματική ρητορική των φασιστικών παραφυάδων που αναπτύσσονταν στον τόπο μας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. επιτέλους αφυπνίζει τις υπνώττουσες συνειδήσεις της κοινωνίας . Γιάννης Μπουτάρης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Καλαντζής, Πέτρος Κωνσταντινέας μερικά από τα θύματα της φραστικής και σωματικής βίας που δέχτηκαν από τα πρωτοπαλίκαρα της φασιστικής απόφυσης. Ζούμε τον εφιάλτη του εκφασισμού της κοινωνίας μας. Ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε την ελευθεροφροσύνη και τη δημοκρατία. Χρέος μας ο καθένας απ’ το χώρο ευθύνης με το δημόσιο λόγο και κυρίως με τη στάση μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της βίας από την πολιτική και κοινωνική ζωή.

  Πολιτικά κόμματα, αυτοδιοίκηση, εκκλησία, αθλητικές και πολιτιστικές συλλογικότητες συναισθανόμενοι την παιδευτική τους ευθύνη  οφείλουν να αναδείξουν την ανάγκη καταλλαγής, καταδικάζοντας απερίφραστα το μίσος στη διαφορετική άποψη, τη μισαλλοδοξία. Πρέπει να μας γίνει κοινή πεποίθηση το ότι τόσο η φύση όσο και η ζωή αποστρέφεται την ομοιομορφία και τα στερεότυπα. Οι αντιθέσεις και οι γόνιμες αντιπαραθέσεις εδραιώνουν τη δημοκρατία και οξυγονώνουν την κοινωνία.

  Ας δώσουμε χώρο στην  μετά λόγου γνώσεως παρρησία του διπλανού μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ανθρώπινη κοινωνία. Διαφορετικά? Το τέρας του φασισμού όλο και συχνότερα θα ξεμυτίζει απ’ τον κρυψώνα του αφανίζοντας εσένα, εμένα, όλους μας.

   

   

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.