Χρονόμετρο

  Της ήρθε “ταμπλάς” της Δήμητρας Τσανάκα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δεν ήταν καθόλου καλή ημέρα, η χθεσινή, για την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία είδε έναν ακόμη στενό συνεργάτη της να την εγκαταλείπει, για να είναι υποψήφιος σε αντίπαλο συνδυασμό. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημήτρης Πουρσαϊτίδης γνωστοποίησε στην κ. Τσανάκα, ότι δεν θα είναι μαζί της υποψήφιος στις εκλογές του Μαίου, γιατί θα πολιτευτεί με τον συνδυασμό του υποψηφίου δήμαρχου Βαγγέλη Παππά. Τα υπογλώσσια και γενικά τα αντιυπερτασικά φάρμακα απομακρύνουν δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι μεταξύ τους προηγήθηκε ένας εξαιρετικά υψηλών τόνων διάλογος.

   

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η κ. Τσανάκα κατηγόρησε τον κ. Πουρσαϊτίδη ότι την πούλησε για τα ανταλλάγματα που του υποσχέθηκε ο κ. Παππάς, η απάντηση που έλαβε στις κατηγορίες μάλλον είχαν σχέση με το πώς χειρίστηκε η δήμαρχος Καβάλας το θέμα της όδευσης του ΤΑΡ και κάπου πήρε το αυτί μου να της λέει, να μην τολμήσει να εμφανιστεί στον κάμπο των Φιλίππων, μετά την θεαματική κωλοτούμπα που έκανε στο συγκεκριμένο θέμα.

   

  Ξηλώνεται η ομάδα

   

  Βέβαια για να μην είμαστε υπερβολικοί, η αποχώρηση του κ. Πουρσαϊτίδη δεν είναι και η πρώτη που συμβαίνει στην δημοτική ομάδα της Δήμητρας Τσανάκα. Την κρυάδα την έχει πάρει προ πολλού, είναι ίσως όμως η μόνη για την οποία δεν είχε πληροφόρηση και έγινε χωρίς να το περιμένει.

   

  Για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας, να θυμίσουμε ότι ο πρώτος που εγκατέλειψε την Δήμητρα Τσανάκα ήταν ο Σταύρος Πεταλωτής. Γιατί μπορεί το βράδυ του εκλογικού θριάμβου ο κ. Πεταλωτής να έπινε μπύρες και να τραγουδούσε το «Δημητρούλα μου γειά σου…», μπορεί να εκλέχθηκε δεύτερος σε σταυρούς, αλλά όταν δεν πήρε την ΔΕΥΑΚ που ήθελε να γυρίσει, κούνησε το μαντίλι στην κ. Τσανάκα, δεν πήγε ούτε καν να ορκιστεί ως δημοτικός σύμβουλος.

   

  Στην συνέχεια είχαμε την αποχώρηση των Ιορδάνη Παπαντίδη, τρίτος σε σταυρούς, ακολούθησε ο Μιχάλης Λυχούνας, δέκατος σε σταυρούς, ο Νίκος Μαυρίδης, όγδοος σε σταυρούς, και στην συνέχεια ακολούθησαν οι Φίλιππος Φιλιππίδης, ο Νίκος Ξανθόπουλος και τώρα ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης. Συνολικά 7 σύμβουλοι έχουν διαφοροποιηθεί.

   

  Πότε θα σταματήσει αυτή η διαρροή; Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν απομείνει στο πλευρό της κ. Τσανάκα είναι όσοι έχουν κάποιου είδους μισθό ή αντιμισθία για τις υπηρεσίες του προς το Δήμο Καβάλας, γι’ αυτό και μέχρι τις εκλογές δεν θα κουνηθεί κανείς άλλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν θα πλησιάζει η ώρα να κλείσουν οι συνδυασμοί δεν θα δούμε μερικούς ακόμη να φεύγουν από το «καραβάκι» της παράταξης, καθώς θα μπάζει νερά. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι με τους χειρισμούς που έγιναν στο θέμα της πτώσης της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο έχει ενταθεί το κλίμα ηττοπάθειας και αναμένονται σημαντικές διαρροές προς άλλους συνδυασμούς, λόγω των όσων γεγονότων θα προκύψουν και με τον καταλογισμό των ευθυνών.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.