Χρονόμετρο

  ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ: Για τη διάσωση του Τμήματος Φυσικής Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Η κυβερνητική απόφαση για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά 9000 πανελλαδικά αποτελεί έναν ακόμα “κόφτη”, ένα νέο ταξικό εμπόδιο στην προσπάθεια χιλιάδων μαθητών και μαθητριών να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια, τους φορτώνει με επιπλέον άγχος δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

   

   

  Μείωση των εισακτέων υπάρχει και στις σχολές της Καβάλας και μάλιστα κατά 30% σε σχέση με πέρυσι (940 από 1345). Αυτός ο αριθμός φυσικά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

   

   

  Κατά συνέπεια, καμία βάση δεν έχουν τα μεγάλα λόγια ορισμένων, όπως του Υπουργού Άμυνας και βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Ν. Παναγιωτόπουλου, πως η συμπερίληψη του Τμήματος Φυσικής Καβάλας στο σχετικό ΦΕΚ, αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός για κλείσιμό του, αποτελούσε “ανυπόστατες φήμες”.

   

   

  Επειδή μάλλον είναι πολύ απασχολημένος με το επικίνδυνο έργο της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα σχέδια του ΝΑΤΟ και δεν έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις, να τον ενημερώσουμε πως για το κλείσιμο του Φυσικού, δεν υπάρχουν “φήμες”, αλλά συγκεκριμένη εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, με ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου. Μάλιστα η αιτιολόγηση που αναφέρει είναι ακριβώς ο χαμηλός αριθμός των εισακτέων!

   

   

  Το ότι ο σχεδιασμός αυτός “παγώνει”, τουλάχιστον για έναν χρόνο, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον αγώνα των φοιτητών, μέσα από τους Συλλόγους τους, αλλά και των καθηγητών και των εργαζομένων του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

   

   

  Τώρα είναι, λοιπόν, η ώρα αυτός ο αγώνας να δυναμώσει. Προϋπόθεση για αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των Φοιτητικών Συλλόγων της Καβάλας, με τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές τους και την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

   

   

  Καβάλα, 16.5.2022


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.