Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  The Lighthouse Festival 2018 στον Φάρο της Παναγίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το The Lighthouse Festival αποτελεί μια καλλιτεχνική ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό μιας παρέας και τα τρία τελευταία καλοκαίρια πραγματοποιείται στην πόλη της Καβάλας. Ο εναλλακτικός και πρωτότυπος χαρακτήρας του το καθιστά ένα από τα «highlights» της περιοχής προσελκύοντας ολοένα και μεγαλύτερο πλήθος επισκεπτών.

   

  Πρόκειται για μία πολιτιστική, εθελοντική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Παναγίας και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Στόχος του είναι η φιλοξενία καλλιτεχνών από ποικίλους χώρους της τέχνης, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να καθιερώσει τον Φάρο ως ένα χώρο πολιτισμού της πόλης.

   

  Φέτος, πιστό στην εθελοντική και καλλιτεχνική του ταυτότητα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα λάβει χώρα στις 4 και 5 Αυγούστου, στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (δίπλα στον Φάρο), στην Παναγία.  Η μουσική, αποτελεί και πάλι το επίκεντρο του φεστιβάλ με συναυλίες μερικών από των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής.

   

  Σε μια γρήγορη απόδραση από την ταράτσα του Φοίβου, ο Φοίβος Δεληβοριάς παρέα με τον Κωστή Χριστοδούλου live στη σκηνή του The Lighthouse Festival 2018,  ξανασυναντούν «Εκείνη», ξαναχορεύουν την «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα», ξανακοιτιούνται στον «Καθρέφτη» και τον σπάνε, γίνονται «Αόρατοι Άνθρωποι» και περνούν από την «Όμορφη Πόρτα», πηδούν απ’ την «Ταράτσα», σκοτώνονται, ξανασηκώνονται και καταλήγουν στο γνωστό οικουμενικό motto: «μένω στην Καλλιθέα-κι αγαπάω μια Κική-η ζωή μόνο έτσι είν’ ωραία».

   

  Παράλληλα οι The Speakeasies Swing Band μας θέλουν έτοιμους για ένα… swing ντελίριο και για ένα μουσικοχορευτικό, γκρουβάτο και ανεβαστικό party του φετινού καλοκαιριού στην Καβάλα, κάτω από τ’ αστέρια, πλάι στον φάρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου!

   

  Ταυτόχρονα, ακολουθώντας το ύφος των προηγούμενων χρόνων, το διήμερο θα πλαισιώνουν κι άλλες καλλιτεχνικές δράσεις όπως χορός, κινηματογράφος, εκθέσεις φωτογραφίας και χειροποίητων κοσμημάτων. Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στον εθελοντισμό και στην προώθηση ενός εναλλακτικού τρόπου ψυχαγωγίας, απευθυνόμενη σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

  Με σύνθημα το «Spread The Light» («εξάπλωσε το φως»), σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά και φέτος έχοντας ως σκοπό να μοιράσουμε παντού το φως του Φάρου!

   

   

  Η είσοδος είναι δωρεάν.

   

  Παρουσιάζει η Stand Up Comedian Ήρα Κατσούδα

   

  Tο πρόγραμμα του διημέρου:

   

  Σάββατο 4 Αυγούστου – Ώρα Έναρξης: 19:00

   

  The Dreamers

  OMNIAH

  Φοίβος Δεληβοριάς

   

  Προβολή Ντοκιμαντέρ: “My Quest Journey Nepal”

   

  Δήλωση Συμμετοχής: https://bit.ly/2usjKBG

   

  Κυριακή 5 Αυγούστου – Ώρα Έναρξης: 19:00

   

  Folk n Roll

  The Speakeasies Swing Band

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.