Χρονόμετρο

  Συγκίνηση στην κηδεία της 13χρονης Σάρας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με λυγμούς και λόγια συμπαράστασης στη μάνα, φίλοι, συμμαθητές, ολόκληρη η γειτονιά στην Ξηροκρήνη, αποχαιρέτησαν σήμερα τη 13χρονη Σάρα που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.  Κατάμεστη ήταν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην τελευταία πράξη του δράματος, με την μητέρα να φτάνει υποβασταζόμενη και τους συμμαθητές και καθηγητές της Σάρας να κλαίνε με λυγμούς. Τη συμπαράστασή τους έδειξαν και μαθητές που πραγματοποιούσαν πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι οποίοι από την Καμάρα, απ΄ όπου ξεκίνησαν, πέρασαν από την εκκλησία κρατώντας ενός λεπτού σιγή και φωνάζοντας το σύνθημα, «Δεν ήταν αμέλεια, ήταν δολοφονία, η φτώχεια είναι η πιο μεγάλη βία».

   

  «Βιώνουμε την αποτυχία ενός συστήματος, ενός κόσμου που καταρρέει και μόνο η απλότητα ενός παιδιού μπορεί να διασώσει το θαύμα» ήταν μερικά από τα λόγια παρηγοριάς του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβα που τέλεσε και την εξόδιο ακολουθία.

   

  Στη συνέχεια, η σορός της Σάρας ξεκίνησε το ταξίδι για την πατρίδα της, τη Σερβία, προκειμένου να ταφεί στον τόπο όπου γεννήθηκε.

   

  Kathimerini.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.