Χρονόμετρο

  Σαλόνι σε γκρι φόντο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το γκρι είναι μάλλον ένα παρεξηγημένο χρώμα. Θεωρείται θλιβερό και ψυχρό χρώμα και σίγουρα δύσκολα θα το επέλεγε κανείς στο σπίτι ή πολύ περισσότερο στο σαλόνι του σπιτιού του.

  Κι όμως, το γκρι χρώμα στα σαλόνια και σε τοίχους μπορεί να προσφέρει όχι μόνο ζεστασιά, αλλά και αρχοντιά αν συνδυαστεί με τον κατάλληλο τρόπο.

  Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποκαταστήσουμε τη φήμη αυτού του χρώματος…

  • Προσθέτουμε κομψές λεπτομέρειες

  Αν οι τοίχοι του σαλονιού μας κινούνται σε γκρι αποχρώσεις, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να επενδύσουμε σε έπιπλα σε λεπτές και εκλεπτυσμένες γραμμές και σε μίνιμαλ διακοσμητικά κομμάτια, όπως λευκά μαξιλάρια στους καναπέδες, ζεστές φλοκάτες, αλλά και πίνακες ή βάζα για τα τραπέζια.

  • Δημιουργούμε ήρεμο και αναζωογονητικό στυλ

  Σε συνέχεια της προηγούμενης πρότασης, σε σαλόνια που κινούνται σε γκρι αποχρώσεις στους τοίχους ή και στα μεγαλύτερα έπιπλα όπως η καναπέδες, αν τολμήσουμε να προσθέσουμε λευκές πινελιές σε καρέκλες, μαξιλάρια ή άλλα διακοσμητικά, θα πετύχουμε να κάνουμε τον χώρο μας να δείχνει περισσότερο μεγάλος αλλά και φωτεινός, κάτι που μας αρέσει και το επιδιώκουμε για το σαλόνι μας.

  • Εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες

  Στον αντίποδα του λευκού κινείται το μαύρο χρώμα. Αν οι τοίχοι σας είναι γκρι, ειδικά σε πιο ανοιχτούς τόνους, μην διστάσετε να τολμήσετε να επενδύσετε σε μαύρους καναπέδες και ξύλινα έπιπλα σε σοβαρές γραμμές. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν φινέτσα σε κάθε σαλόνι.

  • Εκμεταλλευόμαστε το ουδέτερο φόντο

  Βάφοντας τους τοίχους του σαλονιού σε αποχρώσεις του γκρι, έχουμε την ελευθερία να τολμήσουμε να βάλουμε χρώματα στην υπόλοιπη διακόσμηση, κινούμενη σε μια ποπ διάθεση, χωρίς ωστόσο το σαλόνι μας να δείχνει φορτωμένο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα έπιπλα Welhome.gr που θα επιλέξουμε.

  Αν πάλι δεν είστε τόσο τολμηροί, ώστε να βάλετε διάφορα χρώματα στα έπιπλα του σαλονιού σας, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα ή δυο έπιπλα, όπως σε μια πολυθρόνα ή ακόμα και σε μαξιλάρια σε κάποιο έντονο χρώμα της αρεσκείας σας, όπως για παράδειγμα το κίτρινο ή το κόκκινο.

  Σε κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε με επιτυχία στιλάτα σαλόνια με ζωηρά και φωτεινά χρώματα που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση με το που μπαίνετε στον χώρο.

  Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, βλέπουμε τελικά πόσο παρεξηγημένο χρώμα είναι το γκρι. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι μπορεί στην πραγματικότητα να συγκαταλέγεται και στα κλασικά χρώματα διακόσμησης και ίσως να αποτελεί μια ασφαλή λύση, αλλά συγχρόνως πολύ μοντέρνα, πάνω στην οποία εύκολα μπορούμε να δουλέψουμε την υπόλοιπη διακόσμηση.

  Μην διστάσετε να τολμήσετε λοιπόν κάτι καινούριο και θα δείτε πόσο εύκολα και δημιουργικά θα καταφέρετε να συνδυάσετε στο σαλόνι σας όλα τα έπιπλα που θα επιλέξετε από το Welhome.gr με την βοήθεια του καταρτισμένου προσωπικού τους. Μερικά κλικ και λίγες μέρες μετά θα είναι στην πόρτα σας!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.