Χρονόμετρο

  4ος ΑΓΩΝΑΣ KAVALA NIGHT CITY RUN : Στις 16 Σεπτεμβρίου η αφετηρία, στόχος οι 1200 δρομείς

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για 4η συνεχόμενη χρονιά, ο νυχτερινός δρόμος με την επωνυμία Kavala NightCityRun θα διεξαχθεί στην Καβάλα και ο πυροβολισμός στην αφετηρία ορίστηκε να δοθεί το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί.

  Όπως και τις προηγούμενες φορές, διοργανωτές θα είναι ο Δήμος Καβάλας, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, στην ιστοσελίδα της οποίας (www.lfk.gr) αναρτήθηκαν η προκήρυξη με τους κανονισμούς του αγώνα, λεπτομέρειες της διαδρομής, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής.

  Οι διοργανωτές στοχεύουν σε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση δρομέων από την περυσινή -ομολογουμένως επιτυχημένη- διοργάνωση, όταν και έτρεξαν 900 δρομείς.

  Φέτος, θα διεξαχθούν δύο αγώνες, διαφορετικών αποστάσεων, ένας των 10 χιλιομέτρων και ένας των 5 χιλιομέτρων (οι οποίοι θα ξεκινήσουν με διαφορά 15 λεπτών).

  Όσον αφορά τη διαδρομή του αγώνα, ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας – την Πλατεία Ελευθερίας – ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά, οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια περνούν  μπροστά από το Δημαρχείο όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου, για να κινηθούν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης παράλληλα με την ακτή «Ραψάνη». Εκεί στρίβουν και συνεχίζουν προς το πάρκο Φαλήρου, αυτοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 5χλμ. Οι υπόλοιποι αθλητές που θα συμμετέχουν στα 10 χλμ, θα συνεχίσουν επί της οδού Τενέδου και κατά μήκος της ακτής «Καλαμίτσα», όπου θα κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το  λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου και κάτω από το παράλιο τείχος. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας, συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και κάτω από το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια  ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας,  πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.

  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα, ενώ όσοι είναι κάτω των 18 και επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να παρουσιάζουν την έγγραφη και ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.

  Το όριο αριθμού συμμετοχών για τη διοργάνωση του 2017 ανέρχεται στους 1200 αθλητές/αθλήτριες και το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στα 10€.

  Η καταβολή του μπορεί να γίνει στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, που τηρεί στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό GR02 0171 0610 0060 6113 7936 292 (η προμήθεια εμβάσματος θα βαρύνει τον καταθέτη), στα γραφεία της Λέσχης που θα είναι ανοιχτά την τελευταία εβδομάδα ή στη γραμματεία του αγώνα πριν την εκκίνηση. Η καταβολή του ποσού έχει τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης προς το σωματείο της Λέσχης Φιλάθλων, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του αγώνα. Το υπόλοιπο ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί αυτούσιο σε φιλανθρωπικό σκοπό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα πριν την 16η Σεπτεμβρίου.

   

  Οι κατηγορίες
  Για τα 10 χλμ., στους άνδρες υπάρχουν οι κατηγορίες: α) 18-29, β) 30-39, γ) 40-49, δ) 50+ . Στις γυναίκες υπάρχουν οι κατηγορίες: α) 18-39, β) 40+.
  Για τα 5 χλμ., στους άνδρες υπάρχουν οι κατηγορίες: α) έως 17, β)18-29, γ) 30-39, δ) 40-49, ε)50+ . Στις γυναίκες υπάρχουν οι κατηγορίες: α) έως 17, β)18-39, γ) 40+
  Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού για τον αγώνα ορίζεται στις 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης. Για όσους μετακινηθούν από άλλες πόλεις με ΙΧ αυτοκίνητα, θα έχουν την δυνατότητα να σταθμεύσουν σε τρία πάρκινγκ τα οποία βρίσκονται κοντά στο σημείο εκκίνησης (πάρκινγκ Τελωνείου, Δημοτικής Αγοράς και Αγίου Γεωργίου).

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.