Χρονόμετρο

  Γιατί «ξεφυτρώνουν» ρωσικοί ναοί και στην Ελλάδα;

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

   

  Πριν δύο μήνες ανακοινώθηκε ότι ρωσικό ναό θα αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη, μετά από δωρεά της Ρωσίας, ο οποίος μάλιστα θα έρθει προκατασκευασμένος από εκεί. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ευάγγελου Λαμπάκη στην Αγία Πετρούπολη και Κριμαία, παρέλαβε από την Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την ανέγερση ορθόδοξου ναού ρωσικής τεχνοτροπίας με 12 χρυσούς τρούλους, αφιερωμένου στον ΑΓ. Βλαδίμηρο, τα οποία παρέδωσε στον Μητροπολίτη Άνθιμο. Η ανέγερση του ναού θα γίνει στην περιοχή του στρατοπέδου Ζήση ή του φυτωρίου και η Ρωσία θα καλύψει όλο το κόστος των 4.000.000 ευρώ. Μάλιστα την ίδια ώρα ρωσικός ναός ανεγέρθη και στην Κύπρο όπου την περασμένη εβδομάδα έγιναν τα θυρανοίξεια και αναμένεται να εγκαινιαστεί τον ερχόμενο μήνα, ενώ τέλος τον Οκτώβριο θα εγκαινιαστεί και ο ρωσικός ναός της Αγ. Τριάδας στο Παρίσι, δίπλα στον Σηκουάνα και πολύ κοντά στο σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον πύργο του Αϊφελ.

   

   

  Την ίδια ώρα στην Αργολίδα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για τον εκεί ρωσικό ναό του Αγ. Λουκά. Στην φωτογραφία  εργάτες ξεφορτώνουν νταλίκα από την Ρωσία που ήρθε στην Αργολίδα με το ξυλόγλυπτο τέμπλο για τον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Λουκά στη θέση κριθαράκια Λευκακίων στο δήμο Ναυπλιέων, όπου με γρήγορους ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες, Αγιογραφίες, μαρμάρινα γλυπτά και οι καμπάνες που τοποθετήθηκαν στο καμπαναριό της εκκλησίας. Αριστουργήματα Ρωσικής τέχνης οι επτά καμπάνες του ναού, σκαλιστές με την μορφή του Αγίου Λουκά του Ρώσου αλλά και άλλων Αγίων. Για την μεγάλη καμπάνα χρειάστηκε ειδικό γερανοφόρο όχημα του εργολάβου Γ. Λαπαθιώτη, το οποίο σήκωσε την 400 κιλών καμπάνα και να την τοποθετήσει στο καμπαναριό. Οι καμπάνες ρυθμίστηκαν από ειδικό μέσω υπολογιστή για να χτυπούν. Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως και τη στιγμή που θα γίνουν τα εγκαίνια στις 29 Απριλίου 2017 από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

  Στην φωτογραφία διακρίνουμε το γερανοφόρο όχημα με το οποίο προσπαθούν να ανεβάσουν την καμπάνα στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Λουκά


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.