Χρονόμετρο

  ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ: Το ζεύγος Γκαμπαερίδη, η δράση του ρώσικου παράγοντα και το πέρασμα από την Καβάλα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Υπάρχουν μερικά ΜΜΕ της Αθήνας που λειτουργούν σαν «τροχιοδεικτικά» για τα όσα πρόκειται να συμβούν. Επειδή χθές προέκυψε κατόπιν εορτής ένα δημοσίευμα που συνδέει την Καβάλα με την ρωσική παρουσία στην περιοχή μας. Δημοσιεύουμε στοιχεία από το ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε την περασμένη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο έντυπο ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ, γιατί όπως φαίνεται το θέμα θα μας απασχολήσει πάρα πολύ σύντομα εκ νέου:

   

  Το σύνολο των προσώπων που συνθέτουν την ρωσική παρουσία στην Μακεδονία και την Θράκη, δεν θα μπορούσαν, να μην έχουν περάσει και από την Καβάλα. Τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αγίας Πετρούπολης, Σεργκέι Μαρκόβ, υποδέχθηκε στις 12 Ιουλίου του 2016, στο γραφείο της η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στην οποία συνάντηση όπως φαίνεται και στην φωτογραφεία ήταν παρών και ο Kωνσταντίνος Γκαμπαερίδης. Ο κ. Μαρκόβ είχε επαφές με την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου λίγους μήνες νωρίτερα και στην συνάντηση της 12ης Ιουλίου, δόθηκε συνέχεια στη συνεργασία των δύο πλευρών, με στόχο το «άνοιγμα» σε μια αγορά 5.000.000 ανθρώπων, καθώς επίσης και η αδελφοποίηση των δήμων Καβάλας και Νέφσκι Αγίας Πετρούπολης, με το πρωτόκολλο που υπέγραψαν παρουσία 12μελούς, ρώσικης αντιπροσωπείας

   

  Επίσης η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα συνοδευόμενη από συνεργάτες της, συμμετείχαν  στο συνέδριο «Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις», που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2017.

  Σκοπός του συνεδρίου ήταν η προώθηση της πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφερειών από την Ελλάδα και την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

  Σε συνέχεια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2016, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα και ο Δήμαρχος της περιοχής του Nevsky της Αγ. Πετρούπολης κ. Gulchuk Aleksei, υπέγραψαν κοινό σχέδιο δράσης για την περίοδο 2017-2020. Στόχος των δράσεων είναι η ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού, η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τόσο της δευτεροβάθμιας  όσο και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, η προώθηση μελέτης ξένων γλωσσών και οι πολιτιστικές ανταλλαγές.

   

  Τέλος στις 2 Μαΐου του τρέχοντος έτους, είχαμε επίσκεψη της Αναπληρώτριας Επικεφαλής της περιοχής Νέβσκι της Αγίας Πετρούπολη κ. Έλενα Βλαδιμίρσκαγια και μέλη της αποστολής από την Αγία Πετρούπολη στην δήμαρχο Καβάλας στο πλαίσιο τριήμερης εθιμοτυπικής επίσκεψης, όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο.

   

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.