Χρονόμετρο

  Τι σημαίνει να σε εγκαταλείπουν και οι πιο στενοί σου συνεργάτες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Άσχημα τα μαντάτα για την Δήμητρα Τσανάκα, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ ενός αρνητικού αποτελέσματος στις εκλογές. Αυτή τη στιγμή η κ. Τσανάκα έχοντας χάσει την στήριξη, τόσο της ΝΔ, όσο και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρεί το αδύνατο, να συσπειρώσει γύρω της, την τοπική ΝΔ.

  Αυτόν τον δύσκολο αγώνα η κ. Τσανάκα θα τον δώσει μια σημαντική απώλεια, ένας εκ των πιο στενών της συνεργατών ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου επέλεξε να είναι εκτός ψηφοδελτίου.

  Στην αρχαιότητα είχαν μια ιδιαίτερη έκφραση για όσους εγκατέλειπαν την μάχη, τους αποκαλούσαν «ρίψασπις», αλήθεια θα ήθελε ο κ. Φιλόσογλου να μείνει στην ιστορία με αυτή την ρετσινιά; Πιστεύουμε πως όχι, τότε γιατί εγκατέλειψε τη μάχη; Για να είναι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο όπως λέει, μα δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, μπορεί να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, να στηρίξει την κ. Τσανάκα και μετά να παραιτηθεί και να πάει για υποψήφιος βουλευτής.

   

  Εκτός βέβαια και αν ο κ. Φιλόσογλου φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί. Το 2014 είχε εκλεγεί πέμπτος σε σταυρούς ο κ. Φιλόσογλου, ενώ τώρα – με το νέο εκλογικό σύστημα – είναι θα είναι δύσκολο η κ. Τσανάκα να εκλέξει έστω πέντε συμβούλους.

   

  Αν και έχουμε ασκήσει, παρά πολλές φορές σκληρή κριτική στην κ. Τσανάκα, θεωρούμε ότι δεν της αρμόζει αυτή η συμπεριφορά και μάλιστα από άτομα που είχε στον στενό πυρήνα της δημοτικής αρχής, με καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις. Γι’ αυτό η ήττα της κ. Τσανάκα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα έχει πολλούς «μπαμπάδες», γιατί ότι έγινε εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια στο Δήμο Καβάλας, δεν ήταν ατομικές αλλά συλλογικές αποφάσεις και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απέχει από μια τόσο κρίσιμη μάχη. Όπως είναι γνωστόν οι γενναίοι είναι αυτοί που μάχονται μέχρι τέλους, ακόμη και αν φαίνεται αναπόφευκτο να γευτούν το πικρό ποτήρι της ήττας. Η πολιτική δεν είναι μόνο, τιμές, δόξες, δάφνες και επινίκιες χαρές, μέρος της είναι και η ήττα και όποιος δεν την έχει γευτεί δεν έχει γίνει σοφότερος. Στην πραγματικότητα αυτό το μάθημα ζωής αρνείται, με την επιλογή του, να πάρει ο κ. Φιλόσογλου.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.