Χρονόμετρο

  Ο Ρεχάγκελ ψέλνει τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας (video)

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στις 4 Ιουλίου 2014 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Οτο Ρεχάγκελ μίλησε στη ΝΕΡΙΤ το βράδυ της Παρασκευής (4/7) για τον άθλο της Πορτογαλίας και για τα όσα έζησε στην Ελλάδα με την «γαλανόλευκη». Ο Γερμανός προπονητής, που σήμερα είναι 76 ετών σχολίασε τη συμμετοχή της εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ συγκίνησε, όταν έψαλε τον Εθνικό μας ύμνο!

  Μεταξύ άλλων μίλησε:

  Για την κατάκτηση του Euro: «Είχαμε την τύχη να έχουμε πολύ καλή φουρνιά και μ’ αυτή πήραμε το τρόπαιο. αυτή τη στιγμή η Εθνική ομάδα ήταν καλή, αλλά δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο να πάρει τίτλο. Εκείνη η φουρνιά ήταν τόσο καλή που τα κατάφερε.

  Για το τι του άρεσε περισσότερο: «Πιστεύω πάντα στις δυνάμεις της και τις ικανότητές της. Το δυσάρεστο είναι ότι δε βάζουμε πολλά γκολ. Η ομάδα μας έπαιζε πάντα με ενθουσιασμό και πάθος, αλλά δυσκολευόταν στο σκοράρισμα».

  Για το αν περίμενε κάτι διαφορετικό:«Είχαμε την τύχη να έχουμε παίκτες με ιδιαίτερες ικανότητες, όπως οι Νικοπολίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης, Κάρα. Δεν παίζαμε μόνο αμυντικά. Αποκλείσαμε σε μία εβδομάδα Γαλλία, Τσεχία και μετά παίξαμε με την Πορτογαλία που περίμενε να μας κερδίσει. Δεν παίζαμε τόσο αμυντικά, όταν μας δινόταν η ευκαιρία βγαίναμε στην επίθεση. Και τώρα γίνεται αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

  Για τον Γιώργο Καραγκούνη: «Πάντα τα έδινε όλα για την ομάδα. Μπορούσες να συζητήσεις μαζί του για ποδοσφαιρικά θέματα, είχε ενθουσιασμό και μπορούσε να ξεσηκώσει και τους υπόλοιπους. Τα πάντα εξαρτώνται και από την ποιότητα του παίκτη. Δεν αρκεί να έχεις πάθος. Ο Καραγκούνης ήταν και πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

  Για το μήνυμα που στέλνει στους Έλληνες: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να χαιρετήσω όλους τους παίκτες μου. Υπήρξαν και παίκτες που δεν έπαιζαν, αλλά να ξέρουν ότι όλους τους αγαπούσα».

   

  Δείτε το βίντεο:


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.