Χρονόμετρο

  Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάστασης της ακτής Ραψάνης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην υπογραφή της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας «Μπουμπούνας-Καπρινιώτης» για την αποκατάσταση της ακτής Ραψάνης προχώρησε ο δήμος Καβάλας, με τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θόδωρο Μουριάδη, να παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  Ο κ. Μουριάδης ανέφερε ότι για την υπογραφή της σύμβασης και της έναρξης των εργασιών απαιτήθηκαν μέχρι σήμερα συνολικά 16 διαφορετικές εγκρίσεις, ενώ αντίστοιχα έργα θα γίνουν στις ακτές Καλαμίτσας, Περιγιαλίου και Νέας Καρβάλης, για τις οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές ακτομηχανικές μελέτες, έργα που θα ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο του Σ.Ε.Σ. 2014-2020.

   

  Έργα και στην ακτή και κάτω από τη στάθμη της θάλασσας

  «Η θωράκιση της Ραψάνης περιλαμβάνει δύο ειδών έργα, ένα στη στεριά με την αναστύλωση των τοιχίων, τα οποία θα ανακατασκευαστούν με επιστημονικό τρόπο, όπως θα έπρεπε να είχαν γίνει από την αρχή και επιτέλους, πρέπει να μπει ένα τέλος στα έργα βιτρίνας, που τελειώνουν γρήγορα. Το δεύτερο κομμάτι των εργασιών, θα γίνει εντός της θάλασσας, με την κατασκευή ενός κρηπιδώματος, μήκους 50 μέτρων, σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου ενός μέτρου, στο οποίο θα τοποθετηθούν φανοί επάνω, για να αποτρέπει σκάφη με βύθισμα περισσότερο από ένα μέτρο να μην περνάνε από εκείνο το σημείο. Με τον τρόπο αυτό και το έργο του προσήνεμου μόλου, οι νοτιάδες δε θα μας δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα, εξασθενώντας τα κύματα που έρχονται στη στεριά. Σε βάθος χρόνου, με το έργο αυτό θα μεγαλώσει και η αμμουδιά στην περιοχή».

   

  Σιμιτσής: Κάποιοι έχτιζαν παλατάκια

  Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Καβαλιώτες να απολαμβάνουν ακτές αξιοποιήσιμες και παράλληλα να εξασφαλιστεί η ιδιοκτησία όσων δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

  Παράλληλα, άφησε «μπηχτές» για τα έργα προκατόχων του, υπογραμμίζοντας ότι η αποκατάσταση της ακτής Ραψάνης αφορά στο μέλλον της πόλης, σημειώνοντας με έμφαση ότι κάποιοι έχτιζαν «παλατάκια», τα οποία γκρεμίστηκαν.

  Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ και μετά τη μειοδοτική διαδικασία και την έκπτωση 45,62%, θα κοστίσει 1.125.000 ευρώ, με τις εργασίες να ξεκινούν στις αρχές Μαρτίου.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.