Χρονόμετρο

  Και για τα ψυχιατρικά περιστατικά τρέχει το 100!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ένα μεγάλο μέρος του φορτίου που σηκώνει η Ελληνική Αστυνομία είναι η διαχείριση ατόμων με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πριν από δέκα ημέρες η γειτονιά του Αγ. Γεωργίου αναστατώθηκε από την φωνές ενός 49χρονου κατοίκου της περιοχής, ο οποίος έκλεισε τους γονείς του έξω από το σπίτι, ανέβηκε στην ταράτσα και πετούσε στον δρόμο τα αντικείμενα του σπιτιού. Ο συγκεκριμένος έπασχε από μανία καταδίωξης και είχε διάφορους φόβους για τη ζωή του. Υπάρχουν εβδομάδες που σημειώνονται 3 – 4 περιστατικά και ζητάνε οι οικείοι ή οι γείτονες, την συνδρομή της αστυνομίας, η οποία «συλλαμβάνει» τον ταραχοποιό για να τον οδηγήσει στην πόρτα του ψυχίατρου!!! Επίσης πολλά είναι τα περιστατικά όπου συμπολίτες μας, τηλεφωνούν στην Άμεση Δράση, ζητώντας βοήθεια, επειδή φοβούνται, είτε επειδή τους έχουν δηλητηριάσει το νερό, είτε ότι θα τους απαγάγουν οι εξωγήινοι, είτε ότι κάποιος θέλει να τους σκοτώσει.

   

  Από την μια η γενικότερη κατάσταση ήττας που βιώνει η κοινωνία και από την άλλη, η δυσκολία των οικείων να αποδεχθούν ότι ο δικός τους άνθρωπος χρειάζεται ιατρική βοήθεια, έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις στο να ζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς, οπότε όλα αυτά οδηγούν σε αυτές οι ακραίες καταστάσεις.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.