Χρονόμετρο

  Ψίθυροι για την εκλογή του νέου μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. και αλλαγή σχεδίων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μετά την βιαστική και άκομψη ενέργεια κάποιων να προκαταλάβουν τις εξελίξεις, «ρίχνοντας» το όνομα του ικανού και άξιου αρχιμανδρίτη κ. Παύλου Κίτσου, στο τραπέζι των συζητήσεων της διαδοχής του μακαριστού Μητροπολίτη μας Προκοπίου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν γίνει πιο προσεκτικοί και λιγότερο θορυβώδεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεθοδικές παρασκηνιακές κινήσεις και μάλιστα εδώ, στην ευρύτερη περιοχή μας! Η καλά πληροφορημένη για τα εκκλησιαστικά θέματα, ιστοσελίδα romfea, έγραφε χθες στην στήλη της «Το ”Αλάθητο” (11-08-2017)» ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο: «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το χώμα που σκεπάζει τον αγαπητό Μητροπολίτη Καβάλας κυρό Προκόπιο και ήδη όμορος Αρχιερεύς, σχεδόν από την πρεσβυτέρα Ιεραρχία κινείται και πάλι για να εκλέξει τον υψηλά βαθμοφόρο της Μητροπόλεως του! Σεβασμιώτατε, με συγχωρείτε αλλά κάπου πρέπει να βάλετε και ένα στόπ! Τρία χρόνια μόνο πέρασαν από την εκλογή του ηγαπημένου σας παιδιού… ας πατήσετε λιγάκι φρένο! Υπάρχουν και άλλοι άξιοι κληρικοί από άλλες Μητροπόλεις!» (http://www.romfea.gr/to-alathito/16327-to-alathito-11082017).

   

  Για όσους γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά ζητήματα αντιλαμβάνονται ότι αναφέρεται σε μητροπολίτη της περιοχής μας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς με τον κ. Κίτσο και τον εκτιμά απεριόριστα για τις ικανότητες και το πολύ σημαντικό του έργο. Χωρίς καμία αμφιβολία θα ήταν μια σημαντική στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Κίτσου η θετική στάση του συγκεκριμένου μητροπολίτη. O όμορος προς την Φ.Ν.Θ. Αρχιερεύς, αν και γνωρίζει πάρα πολύ καλά την κατάσταση στην Καβάλα, φαίνεται να έχει επιλέξει να στηρίξει την υποψηφιότητα του πρωτοσύγκελου της μητρόπολής του, ο οποίος επίσης διατηρεί καλές σχέσεις με την πόλη μας. Αυτή η αλλαγή πλεύσης να είναι άραγε αποτέλεσμα του γεγονός ότι κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν ανοιχτά γα τον κ. Κίτσο με συνέπεια να «κάψουν» μια πιθανή υποψηφιότητά του;

   

  Ενδεχομένως να είναι έτσι, αν και λίγοι γνωρίζουν το τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο. Το σίγουρο όμως είναι ότι η Καβάλα χάνει την ευκαιρία να έχει ένα μητροπολίτη, ο οποίος είναι γνωστός και αποδεκτός στην τοπική κοινωνία για το έργο του και την άξια ιεροσύνη του και αυτός είναι ο κ. Κίτσος. Κρίμα, γιατί αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν και πολλές φορές προκαλούν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όταν υπάρχει βιασύνη, άγνοια των διαδικασιών και προκλητική συμπεριφορά ως προς την μνήμη του μακαριστού Προκοπίου.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.