Χρονόμετρο

  Πρωταγωνιστεί η Θάσος – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ TRIVAGO

  Δημοσιεύτηκε στις

  6oς πιο δημοφιλής προορισμός στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών το νησί όπως προκύπτει με μέσο ποσό διανυκτέρευσης τα 86 €

  Άκρως ενθαρρυντικά είναι οι προβλέψεις για τη φετινή τουριστική περίοδο σε ότι αφορά το νησί της Θάσου, κρίνοντας τα στοιχεία ανάλυσης που είναι δημοσιευμένα στην διαδικτυακή πλατφόρμα της εταιρείας κρατήσεων trivago, που ανέδειξε τους «πρωταθλητές» των ελληνικών τουριστικών προορισμών.

  Έτσι, σύμφωνα με αυτά και με βάση τις αναζητήσεις των ξένων τουριστών στο Ίντερνετ, η Θάσος πλασάρεται στην 6η θέση προτίμησης και ενδιαφέροντος, αμέσως μετά τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κρήτη και η Χαλκιδική. Αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, που η Θάσος συναντάται τόσο ψηλά στα πλασαρίσματα των κορυφαίων προτιμήσεων.

   

  Πάμφθηνη όχι, αλλά προσιτή

   

  Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι -εξαιρουμένης της Κρήτης- από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας με βάση τα στοιχεία του trivago έχουν τριψήφιους αριθμούς στο μέσο κόστος διανυκτέρευσης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

  Ο μέσος όρος των τιμών ανεβαίνει από τις πολλές μεγάλες πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες των περιοχών αυτών. Ωστόσο, η Θάσος διατηρείται ψηλά στις τιμές, αλλά εμφανίζεται ως πιο προσιτός προορισμός διακοπών μεταξύ της πρώτης οκτάδας προτίμησης των προορισμών.

  Όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει, οι ξενοδόχοι του νησιού «πουλάνε» σε σχετικά υψηλές τιμές (αν συγκριθεί με άλλους προορισμούς), παρόλο που δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με αεροπορικές πτήσεις.

   

  Τα επίπεδα τιμών

   

  Τα νησιά-ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού διατηρούν και φέτος υψηλές τιμές, ελέω της φήμης, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, οι οποίες διαμορφώνονται στα 262 ευρώ ως μέση τιμή διανυκτέρευσης για τη Μύκονο και στα 218 ευρώ για τη Σαντορίνη. Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι αντίστοιχες στη Ρόδο, με 111 ευρώ, ενώ στην Κρήτη ο μέσος όρος είναι στα 93 ευρώ. Η Χαλκιδική διατηρεί τριψήφιο αριθμό για τη μέση τιμή διανυκτέρευσης, που διαμορφώνεται στα 109 ευρώ. Σε διψήφιο αριθμό ωστόσο είναι οι τιμές τόσο στη Θάσο και στην Πάργα, όσο και στη Ζάκυνθο, με τιμές της τάξεως των 86, 88 και 96 ευρώ αντίστοιχα.

  Σε επίπεδο γεωγραφικής προέλευσης των προτιμήσεων, η trivago αναφέρει ότι η Θάσος (όπως και η Χαλκιδική) προτιμάται κυρίως από Άγγλους, Σέρβους και Ρουμάνους.

  Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 11ης Μαΐου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Αυγούστου. Οι τιμές αφορούν τον μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο και προκύπτουν από τις τιμές που εντοπίζονται για τους μήνες Ιούλιου και Αύγουστο της φετινής σεζόν.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.