Χρονόμετρο

  Προβληματική, αλλά και επικίνδυνη η διπλή στάθμευση

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Η οδός Παύλου Μελά, είναι μια από τις οδούς της Καβάλας, όπου υπάρχει εκ περιτροπής στάθμευση, δεξιά και αριστερά του δρόμου, ανάλογα με τους μήνες. Το σύστημα όμως δεν λειτουργεί και τόσο αποδοτικά, με συνέπεια αρκετά συχνά, να δημιουργούνται παρεξηγήσεις μεταξύ των γειτόνων, να επιβάλλονται ποινές αλλά να ανακύπτουν και ζητήματα ασφάλειας.

   

  Για παράδειγμα από την 1η Ιουλίου έχει αλλάξει η θέση στάθμευσης μαζί με την αλλαγή του μήνα, ωστόσο ένα Ι.Χ. δεν μετακινήθηκε όπως θα έπρεπε, γιατί προφανώς ο οδηγός του απουσιάζει εκτός Καβάλας. Επειδή πέρασαν οι ημέρες ήρθε η αστυνομία, του έκοψε κλήση και του αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας, ωστόσο στην ουσία το πρόβλημα δεν λύθηκε, το αυτοκίνητο παρέμεινε για μέρες στο ίδιο σημείο και εμποδίζε την κυκλοφορία.

   

  Εκεί είναι που ανακύπτουν και τα πιο σοβαρά ζητήματα. Πριν λίγες ημέρες υπήρξε ένα λιποθυμικό επεισόδιο και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο ήρθε και παρέλαβε τον ηλικιωμένο που είχε το πρόβλημα, ωστόσο δεν υπήρχε ελεύθερη κυκλοφορία με συνέπεια να δυσκολευτεί το ασθενοφόρο να περάσει. Με τους κατάλληλους ελιγμούς πέρασε, τι θα συνέβαινε όμως αν υπήρχε ανάγκη για πυροσβεστική κατάσβεση όπου εκεί τα οχήματα είναι μεγαλύτερα, θα περιμέναμε τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ. για να σβηστεί η φωτιά;

   

  Μήπως είναι καιρός να καταργηθεί η εκ περιτροπής στάθμευσης, αφού στην ουσία δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απεναντίας δημιουργεί;


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.