Χρονόμετρο

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Αντί να πάτε τα παιδιά σε ένα πολυκατάστημα παιχνιδιών… μπορείτε να πάρετε τα βουνά! (φωτογραφίες)

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ομολογουμένως το να κρατήσεις τα παιδιά μέσα στο σπίτι, μόνο με ταινίες και διάβασμα και με κομμένες τις αθλοπαιδιές, είναι πραγματικός άθλος, οπότε μια εξαιρετική λύση είναι, μαζί με τα παιδιά σας… να πάρετε τα βουνά.

   

  Πάντα υπάρχει η λύση του Παγγαίου, μάλιστα σε πάρα πολλά σημεία (Μεσορόπη, Αυλή, Παλιό Χορτοκόπι, Παλαιοχώρι και Νικήσιανη κ.α.), υπάρχουν πανέμορφα μονοπάτια για περπάτημα, αλλά και πολλές διαδρομές πιο κοντά στην Καβάλα, κυριολεκτικά «μέσα στα πόδια μας». Μια από αυτές είναι το περιαστικό δάσος Καβάλας. Στα τριάντα και πλέον χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του περιαστικού δάσους, τα δέντρα μεγάλωσαν και ανέκτησαν το χαμένο δάσος και προσφέρουν μια υπέροχη διαδρομή για περπάτημα και ήπιες αθλοπαιδιές… σε απόσταση λίγων λεπτών της ώρας από τα σπίτια μας. Οπότε αντί να πάρετε τα παιδιά και να πάτε σε κάποιο πολυκατάστημα παιχνιδιών που είναι ανοιχτό… για εκτόνωση, υπάρχει και η λύση του περιαστικού δάσους, άσε που θα σας βγει και πιο φθηνά!

   

  Οι εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν από το δασαρχείο Καβάλας πριν τρείς δεκαετίες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε καλή κατάσταση, είναι παρατημένες, ωστόσο είναι καθαρά και μπορείτε με ευκολία να περπατήσετε, στο μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης διαδρομής! Τα προβλήματα είναι ότι, μερικές διαδρομές έχουν δασωθεί, οι τουαλέτες είναι εγκαταλελειμμένες, οι ξύλινες γέφυρες έχουν σαπίσει και τα περισσότερα παγκάκια είναι σπασμένα. Ωστόσο η ομορφιά του τοπιού και η χαρά που σου προσφέρει το δάσος είναι ανεξάντλητές. Για 1 – 2 ώρες μπορείτε να περπατήσετε, να παίξετε και να καθίσετε με έναν καφέ για να απολαύσετε το τοπίο και φυσικά τα παιδιά να παίξουν σε ένα τοπίο ΠΟΥ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.