Χρονόμετρο
header banner

  Μήπως είναι ώρα;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τώρα που τακτοποιήθηκε το θέμα της διαδοχής στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, μήπως είναι η ώρα να τεθούν και κάποια ζητήματα; Με την εκδημία του μακαριστού Προκοπίου, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς, τοπικούς και μη, παράγοντες να προβούν σε ένα απολογισμό του πολυεπίπεδου έργου του και να εξάρουν την πλούσια προσωπικότητα του, η οποία αποδείχθηκε παραγωγική και αποτελεσματική στα 43 χρόνια ποιμαντορίας.

   

  Με την εκλογή, την χειροτονία και την επικείμενη ενθρόνιση θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική εκκλησία και κατ’ επέκταση στην τοπική ιστορία. Για να κλείσει όμως το κεφάλαιο της ιστορίας του Προκοπίου, η πόλη έχει απέναντί στην μνήμη του ένα χρέος για την προσφορά του, αφού με το έργο του η πόλη έχει αποκτήσει μια σημαντική προίκα σε υποδομές, όπως το χρόνιων παθήσεων, το συνεδριακό κέντρο αλλά και σε διαδικασίες εκπαιδευτικού και θεολογικού χαρακτήρα. Μήπως λοιπόν στον σημερινό δημοτικό συμβούλιο, το πρώτο μετά την εκλογή του νέου μητροπολίτη, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να θέσει στο σώμα προς προβληματισμό το ζήτημα της απόδοσης τιμής προς τον μακαριστό Προκόπιο;

   

  Για τον Θεόδωρο Πουλίδη που κληροδότησε το γηροκομείο, η τιμή που του επιφύλαξε η πόλη είναι να δώσει το όνομά του στον κεντρικό δρόμο της Παναγίας. Σήμερα η αλλαγή των ονομάτων στους δρόμους έχει γίνει μια δύσκολη διαδικασία, οπότε δεν ξέρω αν είναι και η καλύτερη πρόταση, είναι όμως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Επειδή όμως μπορούν να ακουστούν και άλλες, ενδεχομένως καλύτερες προτάσεις, ας το θέσει η κ. Τσανάκα προς προβληματισμό, να συγκεντρώσει τυχόν προτάσεις και σε μια επόμενη συνεδρίαση να ληφθεί απόφαση.


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.