Χρονόμετρο

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 109ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟ ΕΤΟΣ 1913

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 109ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2022.

  ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης  Ιουνίου  2022.

  ΤΡΙΤΗ 28  ΙΟΥΝΙΟΥ  2022

  19:00 Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

  20:15 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ

  20:30 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» δια των   οδών Ομονοίας και Ναυάρχου Κουντουριώτου.

  20:50 Ιερός τόπος – Μνημείο Αφίξεως Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη
  (παραπλεύρως ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), Αρτοκλασία, Ομιλία.

   

  ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

  08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

   

   

  07:00-10:30 Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου.

  10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ

  10:30 Δοξολογία για τον εορτασμό της 109ης επετείου απελευθέρωσης  της Καβάλας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξιος Πολίτης.

   

  11:15  Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

   

  Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

  Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

  Πέρας Τελετής.

  20:00 Ιερός τόπος – Μνημείο Αφίξεως Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη

  (παραπλεύρως ιερού Ναού Αγίου Νικολάου).

  Υπαίθριος μεθέορτος Εσπερινός έμπροσθεν της μαρμαρίνης αναθηματικής κόγχης (ψηφιδωτό) σε ανάμνηση του γεγονότος της αφίξεως του Αγίου Παύλου στον λιμένα της αρχαίας Νεαπόλεως.

            20:20  Υποστολή Σημαίας  στην  Πλατεία Ελευθερίας.

  21:00 Μουσική εκδήλωση με τη μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού, στην Προτομή Κανάρη, Παραλία.

   

   

   

   

  Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

   

  Τελετάρχες ορίζουμε τις κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και την κ. Μαρία Περβανίδου υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο κ. Αλέξανδρος Αρμάγος  υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

   

   

            Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

   

   

   

   

                        ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.