Χρονόμετρο

  Πώς να Ψωνίσετε με Ασφάλεια στο Internet

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τώρα, που η τεχνολογία έχει γίνει κομμάτι της ζωής σας, οι online αγορές έχουν γίνει συνήθεια και lifestyle για κάποιους. Και λογικό θα έλεγε κανείς αφού μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρούμε οτιδήποτε χρειαζόμαστε.

  Όπως όλα τα πράγματα έτσι και οι αγορές μέσω διαδικτύου, εκτός από πλεονεκτήματα έχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε. Όλοι θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα θα φτάσουν στην ώρα τους, ότι η ποιότητα είναι αυτή που αναμενόταν, και ότι υπάρχει τρόπος επιστροφής των προϊόντων αν δεν μας ικανοποιούν ή να λαμβάνουμε υποστήριξη σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ζητήματα έχουμε.

  Πλέον εκτός από προϊόντα μπορούμε να προμηθευτούμε και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου. Έτσι εκείνος ο ηλεκτρολόγος άμεσα που χρειαζόμαστε θα βρεθεί σε πολύ λίγο χρόνο, ή προτάσεις με το που να φάμε στην Αθήνα θα εμφανιστούν αμέσως κτλ.

  Παρακάτω έχουμε κάποια πράγματα που καλό είναι να προσέχετε πριν εμπιστευθείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

  1. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για στο eshop; Βρείτε κάτι μοναδικό και δύσκολο.

  Συχνά θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό με έναν κωδικό πρόσβασης όταν κάνετε μια αγορά. Μπορείτε να επιλέξετε να μην το κάνετε αυτό, και αν δεν προβλέπετε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα ξανά. Αν θέλετε όμως να φτιάξετε έναν λογαριασμό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μοναδικό και ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

  1. Είναι το site σας ασφαλές;

  Πριν από την πληκτρολόγηση κάποιας προσωπικής πληροφορίας που να αφορά πιστωτικές κάρτες, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ιστού της σελίδας αρχίζει με “https:”, όχι με “http:”. Αυτό το μικρό “s” υποδηλώνει ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένη για την προστασία των πληροφοριών σας.

  Εκτός από αυτό, θα παρατηρήσετε ένα μικρό λουκέτο δίπλα από το link του site, μπορείτε πολύ εύκολα να το παρατηρήσετε στο eshop Νshop.gr αλλά φυσικά και σε πολλά άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

  1. Χρησιμοποιήστε μια Πιστωτική Κάρτα ή PayPal

  Μην χρησιμοποιείτε μια χρεωστική κάρτα ή επιταγή, αφού αυτά δεν έχουν τα ίδια προστατευτικά μέτρα ασφαλείας αν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα καλύτερα είναι να έχετε μια προπληρωμένη κάρτα που να είναι μόνο για online αγορές και συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο, αν η κάρτα μπει σε κίνδυνο, μπορείτε γρήγορα να την κλείσετε, χωρίς να επηρεαστεί οποιοδήποτε άλλο είδος συναλλαγών.

  1. Πάντα να ελέγχετε τον τρόπο αποστολής.

  Κάποιοι έμποροι χρεώνουν υπέρογκα έξοδα αποστολής που μπορεί να μετατρέψει μια φθηνή αγορά σε ένα ακριβό λάθος. Κοιτάξτε να δείτε αν παρέχουν αριθμό παρακολούθησης της αποστολής κάτι που σας προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά ότι το προϊόν σας θα έρθει.

  1. Χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ασφάλειας.

  Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς στο internet είναι η χρήση ενός αποτελεσματικού internet security. Έτσι ούτε τα ψώνια θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Αντίθετα, με την αύξηση του όγκου των αγαθών και των δεδομένων που ανταλλάσσονται online, χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως σε πραγματικό χρόνο, anti-phishing και προστασία κλοπής ταυτότητας είναι πιο σημαντικά από ποτέ.

  Και με βάση όλα αυτά, ας  αρχίσει το online shopping…


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.