Χρονόμετρο

  «Αλληλέγγυο Παζάρι» σε Καβάλα και Κρηνίδες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αιχμές από τον αντιπρόεδρο της ΠΝΟΗΣ, Τ. Βελισσαρίδη για υποψηφίους που αμέλησαν το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» για τα ποσοστά τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές

   

  Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο σύλλογος «ΠΝΟΗ», το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ», η παράταξη «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και το Οικολογικό Στέκι διοργανώνουν σήμερα δύο εκδηλώσεις, που φέρουν τον διακριτικό τίτλο «Αλληλέγγυο Παζάρι», αρχικά στις 10 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη και το απόγευμα, στις 18.00, στις Κρηνίδες.

  Αναφορικά με τις δύο αυτές εκδηλώσεις, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ΠΝΟΗ, Τηλέμαχος Βελισσαρίδης και η επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», που θα εκπροσωπείται και στη νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροστεργίου, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  Σύμφωνα με τον Τ. Βελισσαρίδη, το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» καταβάλει μια συνεχή προσπάθεια για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων της τοπικής κοινωνίας, που έχουν πληγεί από τη μεγάλη και παρατεταμένη οικονομική κρίση, ενώ εκτόξευσε τα «βέλη» του στους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι νοιάστηκαν μόνο για ποσοστά τους κι αν θα εκλεγούν, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ».

  Από την πλευρά της, η Κατερίνα Γεροστεργίου ανέφερε ότι σκοπός του «Αλληλέγγυου Παζαριού» είναι η ανταλλαγή από την μια μεριά φυτών και σπόρων με τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας, ενώ στην εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα, καθώς στις 12 Ιουνίου αποφασίζουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αυτά θα μπορούν να καλλιεργούνται στις χώρες της Ευρώπης.

  Η εκδήλωση των Κρηνίδων γίνεται με πρωτοβουλία των υπευθύνων του τοπικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και του δημοτικού λαχανόκηπου (που εδρεύει στον Αμυγδαλεώνα), όπου θα συμμετέχουν μαθητές του σχολείου 2ης ευκαιρίας, ενώ όπως ανέφερε η Κ. Γεροστεργίου σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής των Κρηνίδων για το τοπικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

  Οι ωφελούμενοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καβάλας είναι περίπου 320 αυτή τη στιγμή κι άλλοι 160 σε αυτό των Κρηνίδων.

  Σε ερώτηση του «Χ» προς τους υπαλλήλους της ΠΝΟΗΣ για τα άδεια ράφια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας και πότε αναμένεται η βοήθεια που υποσχέθηκε ο δήμος Καβάλας, λάβαμε την απάντηση ότι λόγω κάποιων παραλείψεων στο Τμήμα Προμηθειών η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τον προσεχή Οκτώβρη.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.