Χρονόμετρο

  Ο Θ. Σκορδάς για τους πλειστηριασμούς

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο υφυπουργός ανάπτυξης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών αλλά και στα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για μονομερή παράταση της ισχύος του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

  «Αυτό είναι ένα δικαίωμα που διατηρεί η ελληνική πλευρά, να νομοθετήσει μονομερώς, απλά αυτή τη στιγμή δεν έχει εξαντληθεί κάθε πιθανότητα συνεννόησης. Αύριο επανέρχονται κάποια τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στην Ελλάδα, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και ευελπιστώ ότι θα τους πείσουμε για την ανάγκη να μετακινηθούν από τις τωρινές θέσεις που διατυπώνουν», τόνισε ο κ. Σκορδάς.

  Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στη θέση που έχει εκφράσει η ελληνική κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα: «Πρέπει να υπάρξει μία σταδιακή έξοδος από αυτές τις διατάξεις και δεν μπορεί αυτό το πράγμα να γίνει ούτε άμεσα, ούτε σε βραχύ χρονικό διάστημα», είπε και σημείωσε: «Αυτό το οποίο ισχύει και θα το τηρήσει η κυβέρνηση κατά απόλυτο τρόπο είναι η δέσμευση που έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δήλωσή του τον Αύγουστο ότι η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Αυτό είναι μία θέση πολύ σαφής, πολύ καθαρή και δεν μπορούμε να φύγουμε από αυτό».

   

  Πηγή:real.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.