Χρονόμετρο

  Το ΣΔΟΕ ζήτησε ύποπτα τιμολόγια προς έλεγχο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τη συνδρομή και τη βοήθεια της Εφορίας ζήτησε ο Δήμος Παγγαίου για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων στις Δ.Ε.Υ.Α. των πρώην Δήμων Ελευθερών και Ορφανού. Όπως είχε αναφέρει το «Χ» στο φύλλο του Σαββάτου, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι τόσο η Δ.Ε.Υ.Α. Ελευθερών όσο και η Δ.Ε.Υ.Α. Ορφανού είχαν λάβει περισσότερα από 20 εικονικά τιμολόγια η κάθε μια, ενώ σε κάθε Δ.Ε.Υ.Α. εντοπίστηκαν εικονικά έξοδα, περίπου 28.000 ευρώ.

  Η υπόθεση ήρθε στο φως από έλεγχο που πραγματοποίησε το Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής σε επιχειρηματία που διατηρούσε εταιρία χωρίς όμως να έχει κάνει έναρξη στην εφορία, αλλά έχοντας εκδώσει μη νόμιμα παραστατικά.

  Ανάλογη έρευνα είχε διεξάγει και εντόπισε παραβάσεις και το Σ.Δ.Ο.Ε. Καβάλας στον Δήμο Ελευθερών με επιχείρηση που διατηρούσε μάντρα οικοδομικών υλικών, η οποία εξέδωσε εικονικά τιμολόγια.

  Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το πόρισμα του ελέγχου θα πρέπει τώρα να αποσταλεί στην Δ.Ο.Υ. Καβάλας προκειμένου να επιβάλει τα αναλογούντα πρόστιμα. Το πρόστιμο είναι διπλάσιο του αθροίσματος του ποσού των τιμολογίων, δηλαδή για κάθε Δ.Ε.Υ.Α. θα κυμανθεί γύρω στα 55.000-60.000 ευρώ, οπότε η σημερινή Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ύψους πάνω από 110.000 ευρώ.

  Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου, Ανδρέα Καλλινικίδη, ο ίδιος ανέφερε στο «Χ» ότι στη Δ.Ε.Υ.Α.Π. δεν έχει φτάσει κάποιο έγγραφο που να ενημερώνει για τέτοιου είδους οικονομικές ατασθαλίες και εικονικά τιμολόγια, ζητώντας περιθώριο λίγων ημερών έως ότου γίνει λεπτομερής ενημέρωση στη Δ.Ε.Υ.Α.Π. από τις αρμόδιες αρχές.

  Ωστόσο, ο Ανδ. Καλλινικίδης σε μια αποστροφή των λόγων του συμπλήρωσε πως από τον έλεγχο που διενεργείται, το ΣΔΟΕ ζήτησε ορισμένα τιμολόγια από τη Δ.Ε.Υ.Α., ώστε να διερευνηθεί αν αυτά είναι πλαστά και φυσικά αφορούν στην εταιρεία της Αθήνας, που προμήθευσε με υλικά τις Δ.Ε.Υ.Α. Ελευθερών και Ορφανού, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα αποκάλυψε το «Χ».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.