Χρονόμετρο

  « Πισίνα» το 10ο Δημοτικό Σχολείο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα βουλωμένα λούκια η αιτία που πλημμύρισε ο 1ος όροφος από τα όμβρια ύδατα – Ενήμερος για το πρόβλημα από τον περασμένο Ιούνιο(!) ο Κ. Σιμιτσής

   

   

  Ένα ακόμη πρόβλημα εμφανίστηκε σε σχολείο της Καβάλας, δημοτικό κι αυτή τη φορά και μάλιστα μόλις λίγα μέτρα από το δημαρχείο. Η χθεσινή συνεχής βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει πλημμύρες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, αυξάνοντας τους πονοκεφάλους στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, αλλά και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Κουράκο, ο οποίος είχε ένα γεμάτο τρίμηνο, με το να αναζητά λύσεις για τη σχολική στέγη.

  dimotikoΌπως ανέφερε στο «Χ», η διευθύντρια του 10ου Δ.Σ., Φωτεινή Αναστασιάδου, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί νερά άρχισαν να στάζουν από τη στέγη του σχολείου και όσο η ώρα περνούσε αυτά κατέληγαν μέσα στις αίθουσες του 1ου ορόφου, ακόμη και στο γραφείο της, γεγονός που έκανε επικίνδυνη την παραμονή των μικρών μαθητών.

  Αρχικώς, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν σε αίθουσες που είχαν στεγανότητα, όμως το πρόβλημα όσο περνούσε η ώρα διογκώνονταν και τελικά, λίγο πριν τις 12.00, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι ήταν αναγκαίο να παραλάβουν τα παιδιά τους, μια και ετίθεντο θέμα με την ασφάλειά τους όσο κινούνταν σε χώρους, που λόγω των νερών εμφάνιζαν αυξημένη ολισθηρότητα.

  Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φίλιππος Φιλιππίδης βρέθηκε στο σχολείο λίγο μετά την παρείσφρηση των όμβριων υδάτων από τη στέγη, μαζί με δύο τεχνικούς, που καθάρισαν τα λούκια.

  Σύμφωνα με την κ. Αναστασιάδου, αλλά και τους τεχνικούς που έσπευσαν στο σχολείο, τα βουλωμένα λούκια ήταν η αιτία που μετέτρεψε τις αίθουσες σε μίνι πισίνες. Μάλιστα, η διευθύντρια του 10ου Δ.Σ., ανέφερε ότι για το πρόβλημα με τη στέγη και το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει το σχολείο ήταν ενήμερος από τον περασμένο Ιούνιο ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ενώ πριν λίγες ημέρες ενημερώθηκε σχετικά και η Δήμητρα Τσανάκα, χωρίς να προλάβει να παρέμβει, συνέπεια και των βαρών από τα ελλείμματα στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.