Χρονόμετρο

  Σωρηδόν παραδίδουν πινακίδες οι Καβαλιώτες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πάνω από 2.400 αριθμοί κυκλοφορίας επιστρέφονται στο Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας

   

  Το ίδιο απογοητευτικά με το 2013 είναι τα στοιχεία που βγαίνουν από το Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας, καθώς όσο πλησιάζουμε στη δύση του 2014, αυξάνεται η προσέλευση των φορολογουμένων για να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

  Σύμφωνα με όσα ανέφερε υπάλληλος του Τμήματος Αυτοκινήτων, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί πάνω από 2.400 πινακίδες κυκλοφορίας, που αφορούν μόνο Ι.Χ., χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, όπου παραδίδονται οι πινακίδες και τα επαγγελματικά αυτοκίνητα., αν και με μια πρώτη ματιά το ίδιο αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στο συγκεκριμένο τμήμα.

  Ο αριθμός των 2.400 παραδοτέων πινακίδων είναι σχεδόν ταυτόσημος με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ οι υπάλληλοι εκτιμούν ότι η κίνηση πρόκειται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο σήμερα και αύριο και να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα κατά το τελευταίο εργάσιμο τριήμερο του 2014.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», το 50% αυτών που παραδίδουν πινακίδες αφορά σε κατόχους ενός και μόνο αυτοκινήτου, ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις και για οχήματα που οδηγήθηκαν σε απόσυρση και οριστική διαγραφή.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση πινακίδων από τους συμπολίτες μας έφτασε στο τέλος του 2013 το τρομακτικό νούμερο των 4.500, που υπερέβη κατά 22% τον αριθμό των 3694 ιδιοκτητών Ι.Χ. (επαγγελματικών και επιβατικών), που παρέδωσαν τις πινακίδες τους το 2012.

  Ο αριθμός αυτός αποτελεί μέχρι σήμερα ρεκόρ για τα δεδομένα της Π.Ε. Καβάλας και οφείλεται στην αδυναμία πλήθους συμπολιτών μας να καλύψει το κόστος συντήρησης του οχήματός τους, αλλά και της καταβολής του αντιτίμου για τα τέλη κυκλοφορίας.

  Εν τω μεταξύ όσο αυξάνεται η κίνηση τόσο μεγαλώνει η απογοήτευση όσων υπαλλήλων έμειναν στις θέσεις τους, καθώς ορισμένοι συνάδελφοί τους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών πήραν άδειες προς το τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών να συναντά δυσκολίες και ο χρόνος αναμονής να αυξάνεται ανάλογα με την αυξητική τάση προσέλευσης των ιδιοκτητών επαγγελματικών Ι.Χ. που επιθυμούν να παραδώσουν πινακίδες.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.