Χρονόμετρο

  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΠΡΙΝΟΣ: «Στα βράχια» η διαβούλευση εταιρίας και σωματείου

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Ξεκινάει 1η Δεκεμβρίου το πρόγραμμα διαθεσιμότητας των εργαζομένων

   

  Τρείς ώρες κράτησε συνολικά η συνάντηση των εκπροσώπων της ENERGEAN με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στα πετρέλαια ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ, στο ξενοδοχείο LUCY στην Καβάλα. Το σωματείο εργαζομένων προσήλθε στην συνάντηση χωρίς να υπάρχει η παρουσία των νομικών του συμβούλων, γεγονός δηλωτικό ότι δεν υπήρχε η πρόθεση να μπουν στην ουσία των θεμάτων, αν μη τι άλλο.

  Από τις τρείς ώρες η ουσιαστική συζήτηση ήταν συνολικά 2 δεκάλεπτα, καθώς ο υπόλοιπος χρόνος αναλώθηκε από το σωματείο στην μελέτη των οικονομικών δεδομένων και του προγράμματος διαθεσιμότητας. Στην συνάντηση η οποία έγινε σε ήρεμο κλίμα, η εταιρία έδωσε και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία του δεκαμήνου – μέχρι και Οκτώβριο 2021 – από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν ζημιές ύψους 15 εκατ. ζημιές και προς ενίσχυση της εταιρίας οικονομική «ένεση» 28 εκατ., από τον όμιλο στην ελληνική θυγατρική της ENERGEAN.

   

  Η απάντηση του σωματείου στα σχέδια που παρουσίασε η εταιρία ήταν ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, χωρίς όμως να διατυπώσει και αντιπροτάσεις για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η οικονομική εικόνα της παραγωγή πετρελαίου στον Πρίνο.

   

  Μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη η ENERGEAN θα πρέπει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μας από 1η Δεκεμβρίου να προχωρήσει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας του προσωπικού για όσο διάστημα οι εγκαταστάσεις είναι στα χέρια των εργαζομένων και αρνούνται την είσοδο των στελεχών της στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η διαθεσιμότητα θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου και από τις εξελίξεις θα εξαρτηθεί η συνέχεια. Ο σχεδιασμός προβλέψει από την 1η Δεκεμβρίου να βγουν σε διαθεσιμότητα 70 άτομα που για ένα μήνα θα λαμβάνουν το μισό μισθό, άλλα 70 με τις ίδιες αμοιβές ως βάση, αλλά θα έχουν και πρόσθετη αμοιβή για όσες μέρες απαιτηθεί να εργαστούν μέσα στο μήνα και τέλος ένας αριθμός εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και θα εργάζονται θα αμείβονται κανονικά.

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.