Χρονόμετρο

  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Το πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία τους

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Ξεκίνησε ο έλεγχος των εγκαταστάσεων από τον Γερμανικό Νηογνώμονα

   

   

  Ήρθε η ώρα να ανοίξει το νέο κεφάλαιο στα πετρέλαια Καβάλας, με την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή πετρελαίου αλλά και στην συνέχεια η υλοποιήσει των νέων επενδύσεων, τόσο στο πεδίο Ε, όσο και στον Πρίνο. Αυτές τις εξελίξεις σηματοδοτεί η έλευση στην Καβάλα, του Γερμανικού Νηογνώμονα (GL – DNV) ο οποίος τις επόμενες 15 ημέρες θα περάσει από «κόσκινο» όλες τις εγκαταστάσεις, καθώς η ίδια η ENERGEAN το έχει θέσει ως προαπαιτούμενο τον πλήρη έλεγχο, ώστε να υπάρχει ασφάλεια,  για την επαναλειτουργία της παραγωγής και του εργοστασίου. Ο DNV δεν είναι η πρώτη φορά που διενεργεί ελέγχους στις εγκαταστάσεις της Καβάλας, αφού στελέχη του μας έχουν επισκεφτεί και στο παρελθόν για τακτικούς ελέγχους, αλλά τώρα αποκτάει ιδιαίτερη σημασία το τελικό πόρισμα, καθώς θεωρείται το πρώτο βήμα για να ανοίξουν και πάλι τα πηγάδια. Επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει για έλεγχο τόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας για τον έλεγχο των χερσαίων εγκαταστάσεων όσο και η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ) για τον αντίστοιχο έλεγχο των θαλάσσιων εγκαταστάσεων.

   

  Προχωρούν οι προσλήψεις προσωπικού

   

  Εν τω μεταξύ, ανάλογη προετοιμασία για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων υπάρχει και σε επίπεδο κάλυψης των κενών θέσεων εργασίας, με την πρόσληψη προσωπικού. Σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, από την αρχή του χρόνου έχουν προσληφθεί 35 νέα στελέχη, μέσω της γνωστής προκήρυξης, τα οποία ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα και συνεργάζονται με τα ξένα στελέχη που ήδη εργάζονται στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις. Συνολικά πάνω 100 στελέχη ήδη εργάζονται για την προετοιμασία της επαναλειτουργίας και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω, με  την ολοκλήρωση των ελέγχων καθώς θα εισέρχονται στην τελική ευθεία οι εργασίες για να αρχίσει και πάλι να ρέει το πετρέλαιο του Πρίνου.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.