Χρονόμετρο

  Πετώντας την μπάλα εκτός γηπέδου

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Το βλέπω ότι η αντιπαράθεση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της Ενεργειακής, δεν θα έχει καλή κατάληξη, γιατί περιπλέκεται αρκετά. Το 2021, δεν έχει τίποτα κοινό με το 2000, αλλά ούτε και με το 2013… οι όροι της αγοράς, οι κυβερνητικές συνθήκες και το ενεργειακό τοπίο σε όλο τον κόσμο είναι εντελώς διάφορο.

   

  Και ενώ βλέπουμε ότι η πλευρά της Ενεργειακής έχει ένα ξεκάθαρο και επεξεργασμένο σχέδιο το οποίο ακολουθεί, χωρίς ουσιαστικές αποκλίσεις, η πλευρά του σωματείου δεν έχει κάτι αντίστοιχο και αναγκάζεται να δίνει μάχη χαρακωμάτων. Γιατί αν η διαβούλευση δεν γίνει σήμερα και γίνει τη Δευτέρα, στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα, στην καλύτερη περίπτωση για τους εργαζόμενους, το πρόγραμμα διαθεσιμότητας να μην ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου και να ξεκινήσει την 5η Δεκεμβρίου.

   

  Η προσέγγιση θα έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική, αρκεί βέβαια να υπήρχε πρώτα μια καλή ανάλυση της κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, αλλά ακόμη δεν το έχουμε δει. Με το χθεσινό εξώδικο το σωματείο πετάει την μπάλα εκτός τερέν, με σκοπό να κερδίσει χρόνο. Σαφώς είναι σημαντικό να κερδίζεις χρόνο σε μια αντιπαράθεση, αρκεί να έχεις σχέδιο για την αξιοποίηση του.

   

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Ενεργειακή αν και αναγνωρίζει ότι αυτή η τακτική του σωματείου είναι παρελκυστική θα δεχθεί να γίνει η διαβούλευση τη Δευτέρα, για να μην υπάρχει το επιχείρημα ότι δεν είχαν το χρόνο να τα μελετήσουν, υπάρχει όμως και ένα αλλά… θα τους καθιστά υπεύθυνους –για ακόμη μια φορά –αν συμβεί οτιδήποτε στις εγκαταστάσεις, καθώς η ίδια συνεχίζει να μην έχει πρόσβαση σε αυτές λόγω του καθεστώτος απαγόρευσης εισόδου που υπάρχει για τα στελέχη της, όπως βλέπετε και στην γνωστή φωτογραφία.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.