Χρονόμετρο

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Η Κατερίνα Περιστέρη άμισθη σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και Αρχαιολογίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Από την θέση αυτή η κ. Περιστέρη, θα εποπτεύει όλο το αρχαιολογικό έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ως γνωστόν διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους

   

  Γράφει ο Θέοδωρος Αν. Σπανέλης

   

  Σήμερα ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, με την οποία ορίζεται η αρχαιολόγος, επίτιμη έφορος Σερρών και ανασκαφέας του Τύμβου Καστά, Κατερίνα Περιστέρη ως άμισθη σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και Αρχαιολογίας. Από την θέση αυτή η κ. Περιστέρη θα εποπτεύει, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όλο το αρχαιολογικό έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ως γνωστόν διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Μεταξύ αυτών και η περιοχή της Αμφίπολης, όπου εκεί η κ. Περιστέρη, πέραν της εποπτείας και του ελέγχου που θα έχει ως ανασκαφέας του μνημείου στον Τύμβο Καστά, θα ελέγχει και κάθε άλλη παρέμβαση που θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή.

   

  Η ευθύνη που ανέθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, στην κ. Περιστέρη, είναι πολύ μεγάλη και η πολύπειρη αρχαιολόγος έχει να επιτελέσει πολύ σοβαρό έργο, ειδικά τώρα που ξεκινάει το νέο ΕΣΠΑ και θα αρχίσουν να υλοποιούνται εξαιρετικά σημαντικά έργα με χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας Κ.Μ., από τις αρχαίες Αιγές μέχρι την Αμφίπολη. Είναι μια θέση με  την οποία επιβραβεύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την κ. Περιστέρη για το αρχαιολογικό έργο που έχει επιτελέσει, για την προσφορά της στην ανάδειξη της αρχαίας Μακεδονίας, και συγχρόνως είναι μια αναγνώριση της επιστημονικής της κατάρτισης και της ηθικής της ακεραιότητας. Είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό καθώς όπως είναι γνωστό σκοτεινά συμφέροντα που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή της Αμφίπολης, επιχείρησαν να την πλήξουν πριν ενάμιση χρόνο περίπου, όταν «ανακάλυψαν» δήθεν απλήρωτους εργάτες στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Ήταν μια σκευωρία στην οποία είχαν επενδύσει πολλά οι συγκεκριμένοι κύκλοι, για να πλήξουν τόσο την κ. Περιστέρη όσο και το ίδιο το μνημείο στον Τύμβο Καστά, αλλά αυτή κατέπεσε πολύ σύντομα επειδή δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο.

   

  Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, για τον ορισμό άμισθων ειδικών συμβούλων έχουν περιληφθεί συνολικά τρεις επιστήμονες με διακρίσεις ο καθένας στο αντικείμενο του. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ορίζονται τρεις άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι, για θέματα Οικονομικών και Ανάπτυξης ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ευάγγελος Δριμπέτας, για θέματα Πολιτισμού και Αρχαιολογίας η Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων και Υπεύθυνη Ανασκαφής του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης κ. Αικατερίνη Περιστέρη και για θέματα Κοινωνίας των Πολιτών ο κ. Θεόδωρος Μητράκας, Στέλεχος Επιχειρήσεων.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.