Χρονόμετρο

    Σφαγή στο ΚΑΣ με την Περιστέρη στο νοσοκομείο

    Δημοσιεύτηκε στις

    του Γιώργου Ροδάκογλου

    Εσπευσμένα και ενώ η Κατερίνα Περιστέρη νοσηλεύεται με καρδιολογικά προβλήματα  στο νοσοκομείο, συνεδριάζει το ΚΑΣ για την ανασκαφή της Αμφίπολης.

    Παρότι που τέθηκε θέμα αναβολής της συνεδρίασης η απόφαση ήταν αμετάκλητη.

    Η ομάδα της Γ.Γ  του ΥΠ.ΠΟ Μαρίας Βλαζάκη  δεν κάνει πίσω και αναμένεται να τηρήσει την ίδια γραμμή  που έχει προσχεδιάσει ,δηλαδή να εξαπολύσει πυρά ακόμα και στη δεδομένη στιγμή.

    Η Αγγελική Κοτταρίδη και η Τζένη Βελένη συνέταξαν ένα άτυπο πόρισμα κατ εντολή της Μαρίας Βλαζάκη σύμφωνα με το οποίο, ο τάφος της Αμφίπολης είναι Ρωμαϊκό κτίριο και όχι Μακεδονικός τάφος.

    Θεωρείτο  δεδομένο  ότι οι δυο κυρίες ως μέλη του ΚΑΣ  θα επιχειρούσαν  κατά τη συνεδρίαση  του να υπερασπιστούν το πόρισμα τους, παρουσία της ανασκαφέως  με απώτερο στόχο  να το επικυρώσουν άτυπα υπό την ομπρέλα του .

    Η Κατερίνα Περιστέρη  ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση καθώς τα στοιχεία που έχει μελετήσει έως τώρα  από την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά  είναι συντριπτικά  και αναμένονταν  να παρουσιαστούν  τέλος Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά καταρρίπτονται  όλα τα σενάρια των  επικριτών της και αυτό είναι που τρέμουν στον ΚΑΣ. Έτσι  επιχειρούν με κάθε τρόπο να δρομολογήσουν νέες καταστάσεις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές αφού τα μέλη του είναι άγνωστο αν μετά τις εκλογές θα συμμετέχουν στη νέα σύνθεση του .

    Το ερώτημα που προκύπτει είναι, τι θα πράξει  τώρα η παρέα της κυρίας Βλαζάκη;

    Κάθε αμφισβήτηση της ανασκαφής  απουσία της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών θέτει πρωτίστως  θέμα επιστημονικής δεοντολογίας και εγείρεται νέο θέμα ηθικής καθώς ήδη το μπούλινγκ που ασκήθηκε τις τελευταίες τριάντα ημέρες στα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

    Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να διασφαλιστεί  είναι η σοβαρότητα αυτής της συνεδρίασης.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.