Χρονόμετρο

  Στον Δήμο Καβάλας το «Ασημακοπούλου»: Κερδίσαμε το μισό στρατόπεδο

  Δημοσιεύτηκε στις

   «Θετική εξέλιξη, να βρούμε τους τρόπους για την αξιοποίησή του», τόνισε η Δ. Τσανάκα

   

  Στον δήμο Καβάλας περνά κατά 50% η έκταση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, απόφαση που φέρει την υπογραφή του πρώην -πλέον- Υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, την οποία έβαλε λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση αυτή για να αναλάβει καθήκοντα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Για τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής, εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ο πολιτικός οφείλει να είναι αποτελεσματικός στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Μετά από καθημερινή προσπάθεια και συνεχείς επαφές του Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Καβάλας, Γιώργου Καλαντζή, με τον Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο για το θέμα της παραχώρησης του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Δήμο Καβάλας, την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψε την απόφαση παραχώρησης του 50% του χώρου στο Δήμο Καβάλας. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο την απόφαση που δίνει το 50% του οικοπέδου και δίνει μαζί τη δυνατότητα στο Δήμο να αξιοποιήσει το χώρο.

  Η σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε από τον κ. Αβραμόπουλο στον κ. Καλαντζή, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα.

  «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε παρόντες στα μεγάλα θέματα της Καβάλας, όχι με λόγια και υποσχέσεις, αλλά με πράξεις», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη, η οποία δεν ήρθε μόνη της, αλλά απαίτησε χρόνο και προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια».

   

  Δ. Τσανάκα: «Να βρούμε τρόπους αξιοποίησης»

  Δηλώσεις για το παραχωρητήριο στον δήμο Καβάλας αυτής της πολύ μεγάλης έκτασης κατά το ήμισυ, έκανε και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η οποία είχε συνάντηση με τον Δ. Αβραμόπουλο πριν από περίπου έναν μήνα, σημειώνοντας στο «Χ» μεταξύ άλλων: «Έστω και στο παραπέντε, οφείλω να συγχαρώ τον κ. Αβραμόπουλο για την απόφασή του αυτή. Σίγουρα, δεν είναι το ποσοστό που περιμέναμε να μας παραχωρηθεί, αλλά είναι το καλύτερο κομμάτι από αυτή τη μεγάλη έκταση και σε δεύτερο στάδιο οφείλουμε να διεκδικήσουμε και το υπόλοιπο 50% να περιέλθει στην κυριότητα του δήμου Καβάλας. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε αυτή τη στιγμή είναι η αξιοποίηση της έκτασης, μια και υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες και να μπορέσουμε να βρούμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα να το εντάξουμε και να αξιοποιήσουμε αυτό το κομμάτι γης».

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.